Honda Civic 2.2 i-DTEC Executive (2012)

Uitvoering | Civic 2.2 i-DTEC Executive |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Zeer fijne auto
Sinds een aantal weken in het bezit van deze Civic uit 2012 met de zeer fijne 2.2 i-Dtec (150 pk). Altijd al fan van Honda, maar deze overtreft alle verwachtingen in de Executive uitrusting (foto's volgen).
De auto is geïmporteerd uit België waar hij dienst heeft gedaan als vertegengwoordigersauto bij Honda Europe. Altijd goed onderhouden en niet misbruikt.
Binnenkort zal ik hier mijn bevindingen plaatsen en hoe hij het doet.
Kwa brandstofverbruik in normaal woon-werkverkeer varieert tussen 1:18 en 1:21.
Het blijft een feestje!
Inmiddels ben ik alweer 20.000 kilometer verder met de 2.2 diesel. Een heerlijke motor welke ik 3000 kilometer terug heb gechipt met een OBD chip, gelijk met een grote beurt inclusief remmerij voor. Door de OBD chiptuning zou de Civic nu 180 pk moeten hebben en 410 Nm. Dat is voelbaar zeker bij tussenacceleraties en het oppakken van de koppeling vanuit stilstand. Goeie optimalisatie!.
Tijdens de grote beurt zijn ook direct de mistlampen voor vervangen, omdat deze geheel verweerd waren. Een paar 100 kilometer geleden heb ik bij Hendy Performance in de UK een nieuwe set wielrandbeschermers in de kleur van de auto gekocht en gemonteerd
Kortom nog steeds een heerlijke reisauto met een naar mijn mening iets te zachte vering achter en teveel hellende koets in bochten. DIt komt mede door de zware motor. Hierdoor zit ik steeds meer te denken aan verlagingsveren om hem iets stijver te maken.
Kwa verbruik is het met het drukke woon-werkverkeer in de randstad blijven hangen rond de 1:18 a 1:19 in de wintermaanden.
Tot de volgende update!