Honda Civic 1.8i VTi (1998)

Honda Civic

UitvoeringCivic 1.8i VTi
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2013

Auto is nou 1 jaar in mijn bezit en ongeveer 20000 kilometer verder. Ik vond het tijd om mijn ervaringen met u te delen.
De auto werd vorig jaar ingeruild bij de plaatselijke honda dealer. Ik reed toen een tijdelijke honda civic automaat. Dit omdat mijn honda accord total loss was(ongeluk). Ik wou van de automaat af en weer terug naar een schakel auto. Deze auto ziet er aan de buitenkant uit als een auto waar je als 65+ mee voor kan komen rijden. Echter onder de motorkap vinden we een blok die deze auto zo fantastisch maakt. Ik besloot daarom een proefrit te maken en was hierna toch wel verkocht. Zo gezegd zo gedaan auto gekocht.
De auto was van een ouder stel geweest en daarom was er ook maar weinig mee gereden afgelopen jaren. De auto voelde dan ook aan alsof hij niet echt los meer was. Ik moet zeggen dat ik nou wel degelijk verschil merk met hoe fel de auto is. Hij reageert gewoon super op het gas en trekt heel gretig door tot 8500 toeren. Het is dus een echte wolf in schaapskleren waar je echt veel mensen mee kan laten schrikken bij de stoplichten! Het blijft altijd opletten met deze auto want je rijdt overal veel te snel veel te hard.
De wegligging van de auto vind ik persoonlijk niet super. Ik had het idee dan mijn '94 accord beter op de weg lag dan deze civic. Dit neem ik voor lief aangezien ik toch vrij veel op de snelweg te vinden ben.
Het interieur dan, daar valt weinig op aan te merken. De auto is voorzien van alle luxe die je maar kan wensen. Alles is electrisch tot het open dak aan toe. Verder zit er nog een airco in die lekker ijskoud is in de zomer. Het is niet het allermooiste dashbord maar alles is te vinden waar je het verwacht. De stoelen daarbij zijn echt zalig, half met leer bekleed en toch een beetje wangen voor het sportief gevoel.
Ik ben een zeer tevreden rijder in deze auto. Het is gewoon een betrouwbare en snelle auto. Iedereen onderschat deze auto en daarom krijg je echt een smile op je gezicht als ze er dan achter komen dat ze je niet bij kunnen houden!
Het nadeel is echter wel het benzineverbruik. Mijn record ligt op 1 op 13.5. maar gem zit je toch rond de 1 op 10. met uitschieters naar beneden!

inmiddels rijden we lekker door met deze auto. flinke vakantie rit achter de rug met deze auto. Op en neer na tsjechie geweest totaal 2000km. Op de autobahn blijkt toch wel dat menig mens verrast is als je met deze auto op topsnelheid voorbij gereden komt. Teller heeft op de heenweg 240 aangetikt. Absoluut niet verkeerd! terugweg 900km in een tijd van nog geen 7u afgelegd, aan de snelheid gehouden waar dat moest op stukken waar het mocht en kon volgas. Verbruik wordt dan toch snel 1 op 6.

Problemen met de auto heb ik niet gehad verder. Gewoon regulier onderhoud, het enige puntje is dat er op dit moment een weerstand van de kachel niet goed is. Van de week even maken dan kan hij er weer tot de 150k tegenaan dan heeft hij weer een beurtje nodig.