Honda Civic 1.5i VTEC-E (1995)
Uitvoering | Civic 1.5i VTEC-E |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De honda civic 1.5 vtec-e uit 1995 is niet de meest spannende auto om te zien of te rijden ,Maar rijden doet hij altijd. In de 4 jaar dat ik deze wagen nu heb heeft hij mij noch nooit laten staan!Onanks de vele kilometers heb ik er niet meer onderhoud aan gehad dan vloeistoffen verversen,uitlaatje,nieuwe distributie riem en banden.de remblokjes zijn binnenkort aan de beurt.
de auto bied relatief veel ruimte bij een laag wagengewicht, en dankzij de vtec-e motor haal ik een gemiddeld brandstof verbruik van 1.17,5km per liter.dit bij veelal snelweggebruik.
ik gebruik de auto om naar mijn werk te gaan en het ziet ernaar uit dat hij dat nog wel een aantal jaren gaat volhouden,de compressie van de motor en de onderzijde van de auto zijn nog in prima staat.
de auto heeft wel wat gebruikers slijtage zoals de electrische ramen die niet meer lekker in de geleiders lopen en de carosserie die boven het achterspatborden beginnen te roesten.
een prima zuinige auto die wij als 2e auto naast een honda civic aerodeck hebben.
eens een honda gereden,nooit meer anders!
gebruikelijke onderhoud,zoals vloeistoffen en filters vervangen
bij 220.000km nieuwe banden
bij 300.000km nieuwe uitlaat (tussendemper en einddemper)
bij 300.000km nieuwe distributie riem
er komen binnenkort weer nieuwe remblokjes en banden op en door naar de 4 ton!