Honda Civic 1.8 Sport (2015)
Uitvoering | Civic 1.8 Sport |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
En weer een Milano rode Civic
Na weer ruim 2 jaar met mijn (3e) Civic FN gereden te hebben op zoek naar een Civic met automatische versnellings bak.
Daar stonden er niet veel van te koop, maar mijn vertrouwde Honda dealer Wesselink Apeldoorn had er zelfs 2. Het waren dezelfde auto’s maar de auto die het is geworden had 20.000 minder km’s op de teller en het winter pakket met o.a de stoel verwarming. En dat was bij de vorige heel goed bevallen.
Inmiddels een half jaar en ruim 6000 km’s verder een verslag. De auto was in mijn beleving een flinke facelift van de vorige versie, maar dat is zeker niet zo. Michiel verzekerde mij dat het een totaal andere en vernieuwde auto was en gaf hem het weekend mee op proef.
Na het weekend en inmiddels de andere Civic goed kunnen verkopen de deal rond gemaakt en hier nog geen seconde spijt van gehad. Ondanks dat het een automaat is nagenoeg dezelfde verbruikscijfers maar dan met een rij beleving dat naar een klasse hoger aanvoelt.
De stoelen zitten veel beter en het onderstel is veel stiller. Bij aanschaf zaten er all season banden van 1200 km oud op, die heb ik op een mooie set Borbet’s laten leggen en de winter set verkocht.
Deze wielen staan iets verder naar buiten en zijn hoogglans zwart, staat er erg mooi bij.
Na de sneeuw van de afgelopen dagen geen verschil kunnen merken met de winterbanden van eerder en nu hoef ik geen wiel wissels meer te doen.