Honda Civic 1.4 Sport (2012)

Uitvoering | Civic 1.4 Sport |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Het Gele Gevaar
Ik heb deze Civic 1.4 Sport uit 2012 in een Hondagarage gekocht toen hij 48000 km had. Aan €8750 was het een koopje. Hij was in perfecte staat en achterin had er nog nooit iemand gezeten. Sport uitvoering wil zeggen automatische airco (géén dubbele zone) , achteruitrijcamera, grotere velgen dan de Comfort, en nog wat leuke hebbedingen. Geen bluetooth, dat was was vanaf modeljaar 2013. Ook heeft hij geen ingebouwd navigatiesysteem. Het rijcomfort is stukken beter dan in mijn Jazz. Het zicht rondom is dan weer een stap terug. En dan de prestaties. Tja, mijn Jazz had een identieke krachtbron, maar die paste daar veel beter in. Om maar te zegen : deze Civic Sport is alles behalve een sportwagen. Maar dat wéét je als je hem koopt en proef rijdt. De perfect gespreide en schakelende zesbak maakt echter veel goed. Voor wie het nog niet wist : Honda maakt uitstekende manuele versnellingsbakken. De 1.4 L13z is misschien niet snel , maar wel erg betrouwbaar en zuinig . Vooral als je in ECO-stand rijdt. De ruimte binnenin is meer dan behoorlijk, op de hoofdruimte voor de achterpassagiers na. De koffer is immens. en deze generatie Civic heeft nog de Magic Seats. Al zie je naar achter niks meer als de zittingen opgeklapt zijn. Dat was in mijn Jazz wel even anders. Het dashboard is euh...speciaal. Maar het went wel. Alleen had de boordcomputer met i-mid display iets simpeler gemogen. Kortom , een erg goede auto. En volgens mij tamelijk uniek in deze kleur. Ik ben nog nooit een andere tegen gekomen. En andere Civic IX-eigenaars ook niet, heb ik al gemerkt.