Honda Accord Tourer 2.0i Elegance Special Edition (2010)
Uitvoering | Accord Tourer 2.0i Elegance Special Edition |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste review
Weer terug bij Honda. Na Audi A4 Avant, Mazda 5 en Volvo V70 ben ik (weer) terug bij Honda.
Ik ben op zoek gegaan naar een Accord tourer benzine. Liefst met automaat, want daar was ik inmiddels gewend aan geraakt door de Volvo. Helaas zijn er niet zoveel Accords verkocht de laatste jaren dus toch ook maar de handgeschakelde versie bij in de zoektocht opgenomen.
Ik heb gekozen voor de 2.0 liter omdat ik las in de reviews dat die motorisering voldoende is voor deze auto en het verbruik veel gunstiger is dan de 2.4
Eerste ervaring: prima. De handgeschakelde bak laat zich makkelijk bedienen. Ik mis de automatische bak van volvo gelukkig nog niet.
Afgelopen voorjaarsvakantie 1600 kilometer gereden en dat ging super. Verbruik 1 op 13 gemiddeld. Auto is stil en erg comfortabel. Ruimte in de kofferbak viel mij mee. Met name het extra vak onder de kofferruimte is handig. De electrische achterklep werkt super. Handig hoor. Alleen bij een erg volle achterbak, kun je de bak beter handmatig dichtgooien, anders blijft ie open gaan doordat hij weerstand voelt van een tas oid.
Ik ben alleen erg ontevreden over de rij eigenschappen. Bij insturen voel ik eerst iets weerstand en vervolgens juist weer niet. Erg vreemd. Het lijkt ook alsof het stuur terug schiet in de middelste stand. Juist bij een kleine beetje insturen is dat heel irritant. Ik vraag me af of er iets kapot is. Of ligt het aan de Trazano banden 16" (zaten er nieuw onder, daar was ik minder blij mee)? Als iemand tips/ervaring heeft hoor ik het graag. Ik ga nog terug naar de garage om mijn probleem voor te leggen.
Daarnaast is de EGR klep kapot. Er blijft een melding komen van het motor management systeem. Uit laten lezen en het bleek de egr klep te zijn. Garage heeft beloofd de klep te vervangen. Hopelijk is het daarna verholpen. Volgens de monteur kwam dat nog wel eens voor bij honda (met name de Jazz).
Wordt vervolgd.
Ervaring tot nu toe
Ik rij de Accord nu een aantal maanden en zal even verslag doen van mijn ervaringen.
Heerlijke reis auto die als je wil (hoog in de toeren) power heeft. Ik rij na mijn volvo 2.5t nu een stuk rustiger. Prettig. En wat zie je toch weinig Accord tourers rijden. Snap er niets van, top auto met een prachtige uitstraling, fijne motor en alles erop en er aan.
de electrische achterklep is ook heerlijk. Makkelijk als de auto smerig is en als je spullen in je hand hebt.
Ik kan echter nog niet wennen aan de vreemde stuurbekrachtiging. Op sommige ritten heb ik er geen last van, maar soms is het heel irritant. Ik heb (eindelijk) een review van een journalist gelezen die dezelfde ervaring heeft. Toch ga ik bij gelegenheid de Honda dealer vragen om zijn mening. Mocht er een oplossing komen, dan meld ik dat.
De inhoud van de bagageruimte valt mij erg mee. Ik had mee voorbereid op het ergste (oa door reviews) maar door de flinke extra bak onder de klep valt de hoeveelheid die je kunt meenemen erg mee.
De EPG klep is vervangen onder garantie. Er kwam een motormelding in het scherm, waarna de computer aangaf dat de epg klep smerig is. Na vervanging geen problemen meer gehad. De auto reed tijdens de melding niets anders, en ben er gewoon op en neer mee naar Tsjechie gereden.