Ford Sierra 1.6 Ghia (1983)

Ford Sierra 1.6 Ghia (1983)

UitvoeringSierra 1.6 Ghia
Bouwjaar1983
Jaar van aanschaf2011

HEt is wit en het...

Net gekocht, een kakelverse Sierra 1.6 Ghia met als opties een 5 bak, schuifkanteldak, radio... electrieke spiegels. 15 jaar stilstand doen ook deze autos niet veel goed, maar de vorige eigenaar die sneeuwwitje uit haar slaap ontwaakte heeft de hele techniek verfrist. in eh, vrijwel nieuwstaat! geen mm roest, alles werkt en rijden doen deze Sierras goed en als je ze vertroeteld doen ze dat oneindig lang.
De 1.6 met 5 bak is geen strepentrekker, al is dat met het ontbreken van ABS wel mogelijk bij het afremmen, maar wel errrruuugggg zuinig. De eco lampjes houden de rechtervoet opvallend licht.

Ik ga de komende tijd regelmatig wat meters maken en hou je op de hoogte.

1600 km verder

De Sierra gaat steeds beter rijden, en het gemiddelde verbruik is zo rond de 1 op 13. Ik rij wel rustig, maar haast krijg je niet in deze Sierra. De Eco-Meter doet ook nog een duit in het zakje. 1 op 13. Dat verbruikt de Honda Civic Hybrid van de buurman ook....
Binnen enkele dagen komen er nog wat originele toebehoren op de Sierra zoals een windkapje bij het open dak. Een hondje op de hoedenplank zit er al op. Even wilde ik nog een setje lichtmetaal erop monteren, maar ik hou het hierbij. De deksels zijn erg modern ;-)