Ford Mondeo 2.0 TDCi 140pk Titanium (2008)

Ford Mondeo 2.0 TDCi 140pk Titanium (2008)

UitvoeringMondeo 2.0 TDCi 140pk Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

De Mondeo ia een auto van de zaak. Ik ben een beetje per ongeluk bij de Ford terecht gekomen. Eigenlijk vond ik de auto niet zo mooi, totdat ik werd aangetrokken door een mooi aangekleed exemplaar met styling pack. Daar stond toch wel een hele mooie auto. De mondeo bleek in 2008 ook nog eens een van de weinige auto's in het D-segment waarbij de combinatie van diesel en automaat a) beschikbaar was en b) niet meer dan een D-label had. Gecombineerd met een scherpe (lease)prijs en de uitgebreide mogelijkheden om de auto tegen een redelijke meerprijs te individualiseren gaf dit voor mij de doorslag voor de Mondeo te kiezen.

De rode kleur Tango met het styling pack met zilveren accenten is lekker opvallend en behoorlijk zeldzaam op onze wegen. Persoonlijk vind ik het erg mooi om te zien en bovendien eens wat anders dan het standaard lease zwart of grijs dat de parkeerplaatsen van ons bedrijf siert.

Naast het styling pack is de auto o.a. uitgerust met DVD navigatie, een schuif-kanteldak, xenon verlichting en variabele demperinstelling (CCD).

Ik rijd de auto inmiddels 2 jaar en er staat ongeveer (snelweg)120.000 km. op de teller.

Positieve punten:
- enorme binnenruimte en kofferbak
- relaxte reisauto
- prima automaat, met 140 pk lekker vlot
- CCD, eigenlijk aangeschaft vanwege knopjesfetisj, maar de instellingen voor sport of comfort (normaal gebruik ik nooit) geven de rit een eigen karakter naar keuze).
- Mooie dikke auto om te zien

Mindere punten:
- brede banden (235/40/R18)geven aardig wat afrolgeluid op bepaalde soorten asfalt
- traag navigatiesysteem (oorzaak nog niet gevonden, vervanging hielp niet)
- omslachtige boordcomputer
- slechte montage achteraf van het stylingpack. Dealer heeft dit uitbesteed aan een schadebedrijf, maar die hebben broddelwerk geleverd. Is al een aantal keren iets aan gebeurd. Dealer heeft dit overigens steeds keurig onder garantie opgelost.
- jammer dat de xenon verlichting niet in combinatie met adaptieve bochtenverlichtingf wordt geleverd. Ik had dit systeem op mijn vorige auto en ik mis het nog steeds.

Afgezien van het navigatiesysteem verder geen noemenswaardige storingen. Wel een schadegevalletje door eigen schuld aan de linker voorzijde :(

Ik rijd nog steeds iedere dag met veel plezier en comfortabel mijn kilometers.