Ford Ka 1.2 Titanium (2009)
Uitvoering | Ka 1.2 Titanium |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
ervaring
Ik heb deze auto pas een week of 8 en ik ben er nog steeds blij mee.
Mijn vorige auto was een citroen C5. Een tank op wielen met alles erop en eraan. Hij had een dikke 280000 km op teller dus ik moest hem weg doen. Kreeg allemaal kleine geïrriteerde mankementen.
Ben dus op zoek gegaan naar een kleinere auto dus mijn keuze viel op een ford Ka.
Leuke auto, geinige kleur met veel extra opties zoals parkeersignalering, radiobesturing op stuur,telefoonbediening op stuur etc etc.
Mijn eerste ervaring is dat ik van een automaat(c5) naar een schakel ben overgegaan. was even wennen dat schakelen en de afmeting van deze Ford Ka ten op zicht van de C5 is enorm. Een kleine snelle auto met zeer korte draaicirkel. Leuk jonge...lekker inparkeren, gewoon op de weg in een keer draaien wat wil je nog meer.
In het begin was ik een beetje afwachtend en voorzichtig...zei mijn vrouwtje....nu heb ik hem onder controle en mijn voorzichtigheid is bijna verdwenen.
Ik rij bijna aleen maar autoweg...werk/woonverkeer.Zoals zo vele al vermeldt hebben valt het gebruik wat tegen maar dat wist ik van te voren. De opgegeven fabrieksverbruik is natuurlijk een lachertje. Wanneer heb je een perfecte situatie wat betreft gebruik...nooit dus.
Ik ben blij met mijn Ka'tje.
Hoop nog vele km met hem te kunnen toeren.
update
een een aanvulling.
problemen met starten als ik de eerste sleutel(3 knops systeem) gebruik. Af en toe start hij gewoon niet en dan moet ik mijn reserve sleutel gebruiken.
Ook kan ik niet mijn rechter spiegel elektronisch bedienen cq verzetten.
Nog iets ...ik heb nu 4 seizoenen banden erop.....is het niet beter om in de zomer gewoon zomerbanden te gebruiken....ik denk zo i.v.m. verbruik??
update 2
na weer vele km gereden te hebben heb ik geprobeert mijn verbruik te verlagen door minder hart te rijden op de autoweg en achter vrachtwagen te rijden. De verbruikmeter geeft een veel lager verbruik aan dan in werkelijkheid. Tank was zowat leeg...ben gaan tanken met het idee dat ik nu wel wat zuiniger gereden heb.....dus niet.
nog rustiger
update ..
weet je wanneer je zuinig kunt rijden op de autoweg....blijf achter vrachtwagens/bestelbussen rijden en hou je aan de snelheid van 90 km/uur.
het verbruik is bij mij in totaal 585 km..1 op 19.1 whowwwww