Ford Ka 1.2 Cool Sound (2010)
Uitvoering | Ka 1.2 Cool & Sound |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste KM's
Na een poos gedieseld te hebben heb ik besloten om een auto te nemen op gas.
Of beter gezegd, een benzine auto met lage km-stand en LPG inbouwen.
Het is een Ford Ka geworden uit 2010 met ruim 90xxx op de klok.
Moet zeggen dat het een lekkere auto is om in te rijden, comfortabele stoelen, het rijden doet volwassen aan tov de Aygo en dergelijke auto's.
Het verbruik is niet echt gunstig te noemen, op benzine 1:16 als je kalm aan doet, op LPG weet ik het nog niet precies, volgens mij moet er nog iets beter worden afgesteld.
Nu zo'n 1:12.
Er ligt een 54 liter tank in, dus moet ik ruim 40 liter kunnen tanken, maar ook dit moet nog beter worden afgesteld, want bij een 33 liter zit hij vol zegt hij, er moet dan nog ruim 10L bij kunnen.
Optisch vind ik de auto 10x beter dan zijn voorganger, wel heb ik hem optisch iets opgeleukt dmv racingstripes en mooie 15" lichtmetalen wieltjes.
gastank
In mijn vorige review staat dat de tank niet genoeg capaciteit heeft, maar goed, dit is een gevalletje van hand in eigen boezem steken, ik dacht dat ik hem leeg had, dit was dus niet het geval.
Er gaat ruim 43 liter in en volgens de teller rij ik er een kleine 520km mee.
Dus dat is redelijk goed te noemen.
Verder nog geen klachten over de auto, rijdt echt lekker, het enige wat ik mis is een cruisecontrol.
Die laat ik nog wel een keer inbouwen, maar daar gaan we even voor sparen.
Ondertussen de wagen wel iets optisch opgeleukt, ik heb er mooie 15"5 spaaks wielen eronder laten zetten en de bekende GT40 strepen, want m'n kleine neefje vond mijn auto te vrouwelijk, dat kan natuurlijk niet ;-)