Ford Galaxy 1.9 TDI 110pk Business Edition (2000)
Uitvoering | Galaxy 1.9 TDI 110pk Business Edition |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
De Ford Galaxy is een echte ruimtewagen, we hebben de 7 stoelen uitvoering, maar rijden hem ook regelmatig met 5 of zelfs met 2 stoelen. De stoelen zijn goed uitneembaar, doch wel vrij zwaar. De zit is ook nu na 4,5 jaar nog steeds goed. De TDI-motor levert ruim voldoende vermogen en is zonder meer zuinig, gemiddeld 1:16 stemt ons zeer tevreden. Nadeel is het toch wel hoge geluidsniveau, het echte dieselgeluid, zeker bij koude motor is heel duidelijk aanwezig. Het lijkt wel of het na het vernieuwen van de distributieriem/ketting bij 120.000 km erger geworden is. Weggedrag is gewoon goed, als je je maar realiseert dat in een 1600kg zware auto rijdt, in de bochten is dat met het overhellen wel wat, doch niet hindelijk merkbaar. De remmen en versnelligsbak functioneren uitstekend.
In de eerste week problemen met stoelen verwijderen, waardoor bekleding beschadigd werd, is onder garantie netjes gerepareerd. Het 15.000 km interval vind ik nogal kort, zeker gezien de niet kinderachtige prijzen die voor een beurt gerekend worden.
Echt probleem is het kapotgaan van het slot in het bestuurdersportier, waardoor ik een hele rit met niet sluitende electrische ramen heb moeten rijden. Hoog arbeidsloon bij de reparatie door het volledig verwijderen en weer inbouwen van de deurbekleding. Wel meteen afgehandeld door de dealer, maar onderdeel bleek nageleverd te moeten worden, waardoor auto 3 dagen kwijt. Netjes vervangende auto gekregen.