Ford Fusion 1.4 16V Luxury (2003)

Ford Fusion
Ford FusionFord FusionFord FusionFord FusionFord FusionFord FusionFord FusionFord Fusion - interieurFord Fusion - interieur

UitvoeringFusion 1.4 16V Luxury
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Mijn zoon werkt bij Ford AIA Haarlem en nam de fusion een dagje mee. Thuis gekomen liet hij me kennis maken met een aparte auto. Hoog op de wielen, een niet allerdaags uiterlijk, vrolijk snuitje. De test auto was een 1.6, even de straat uit, en de snelweg op om zo rustig op toeren laten komen en toen maar even aan de tand gevoeld. Wat een vlotte wagen zeg en even voor de bocht terug schakelen en joepie het gas erop en als een scheermes door het schuim. Volgende dag op naar de Ford, ja even slikken van de toch wat pittige prijs. Je kunt het zo gek maken als je wil. Maar een ding wilde ik graag, de Fusion als automaat. Geen punt met de durashift 5 bak. Een wereld van rij plezier ging er voor me open. Niet meer sportief in die bak roeren, maar heerlijk automatische laten opschakelen, geweldig. En staat hij in automaat en je moet even snel inhalen, een tikje tegen de pook en de bak schakelt snel terug. De kick-down moet je niet gebruiken, als je bij 50+km het pedaal tot op de bodem trapt, raakt het computergedeelte zo van slag dat hij onmiddelijk naar zijn 2 versnelling gaat en dan maakt de motor een wel heel spotief geluid.

Het gaspedaal laten vervangen, ivm storing. Het haakje voor de motorkap ontgrendeling(verstevigde model). Ruitensproeierhendel vernieuwd. raam/voeten/ventilatie keuzenknopkabeltje vernieuwd. Bestuurders stoel ging na een paar dagen een klakkend geluid maken. Na een afspraakje werd dit euvel verholpen. Service is toppie.
Eind mei 2004 een nieuwe up-date gehad op de software. De schakel momenten zijn nu sneller, dus nu ook in de lage versnelling beter automatische opschakelen. Ik heb weer een nieuwe auto, rijdt nog beter.

Na 19 jaar met 170,000 km gestopt

Jammer maar helaas de Fusion is stuk. De kosten om de auto te repareren gingen boven de dag waarde.
Maar niet getreurd. We hebben in Helmond bij garage Henk Jongen onze nieuwe occasion Fusion Futura 1,6 automaat gekocht met 43.000 km op de teller.