Ford Focus 1.6 EcoBoost 182pk Titanium (2011)
Uitvoering | Focus 1.6 EcoBoost 182pk Titanium |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
De voorpret
Na een enkele jaren in een Focus van de 2e generatie te hebben gereden ging ik begin dit jaar op zoek naar een nieuwe auto.
Omdat ik ben niet merk gebonden ben en vind dat een auto je moet aanspreken of niet, kwam ik al snel bij de Alfa Romeo Guillietta 1.4 multi-air terecht. Een mooie auto met een heerlijk onderstel en voldoende vermogen (170 pk)om elke dag met een brede glimlach op pad te gaan. Helaas ook een kale auto met een kleine bagageruimte in vergelijking met andere uit zijn klasse.
Na wat spuurwerk en een dik aangeklede Fiat Bravo in mijn achterhoofd kwam ik de nieuwe Focus tegen op internet; een mooi ogend nieuw model en tegen een gunstige prijs als je kijkt naar zijn uitrusting. Enige minpunt: zijn achterlichten!! Wat stonden die me toch tegen.
Gelukkig was de oplossing in de vorm van een 4-seurs sedan daar.
Uiteindelijk heb ik de auto nog voor de introductie in Nederland als volgt besteld:
motor: 1.6 ecoboost 182 pk
uitvoering: Titanium
kleur: Panther Black
opties:
- Light Upgrade pakket (Xenon lampen met LED verlichting aan de voorzijde en )
- X-pack II pakket (17" velgen, geblindeerde ramen achter en key-less-entry)
- parkeersensoren achter
Wachten en proefrit
Omdat de Focus nog niet geintroduceerd was waren er nog heel weinig recenties van de auto te vinden. Buiten een paar filmpjes uit het buitenland en enkele promo filmpjes van Ford zelf bleef het dus bij dagdromen...
Totdat begin mei de auto's bij de dealers werden afgeleverd. De eerste week bleef het alleen bij kijken omdat de demo auto's nog aangeleverd moesten worden, maar de week erop was het dan zover en kon er gereden worden.
Het wachten werd dan eindelijk beloond. Een 5 deurs Candy Red rode Focus met 150 pk (182 pk was niet voorradig) mochten we de sporen geven.
De eerste indruk was positief. Nog steeds een strak sturende auto met een comfortabele wegligging en een voldoende krachtige motor. Helaas nog moesten we nog wachten op onze auto.