Ford Focus 1.6 16V Trend (2005)
Uitvoering | Focus 1.6 16V Trend |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Rij nu ruim een maand in een andere huurauto in afwachting van mijn leaseauto (Ford Focus TDCI 90pk).
1e huurauto was een Hyundai Getz, reed op zich niet verkeerd, maar toch echt maatje te klein. zeker als je bijna 130 km per dag moet rijden.
Toen de Getz eruit moest, werd ik opgebeld dat er een Focus klaar stond! Kijk, dat is een stuk beter, alvast wennen aan de Focus (komt pas in jan 2006 vanwege drukte leasemaatschappij).
update dec 2005: Focus bevalt nog prima. Zit al wel ergens een irritant rammel (en dat na 4 maanden..). Verbruik blijft rond de 1:12,8 schommelen. Met lange stukken en niet harder dan 110 km/h is boven de 1:14 mogelijk.
Nog 1,5 week en dan mijn Coloradored (kleur pas gezien toen ik mijn bestelde auto bij dealer zag) leaseFocus TDCI
update week 1, 2006:
Focus is ingeleverd voor mijn leaseauto.
Focus liep steeds beter, trekt erg goed. Wel paar keer dat hij bij starten soms niet vlot aansloeg, maar herhaalde zich niet dagelijks.
Plus:
* rij-eigenschappen: erg neutraal, stabiel, juiste verhouding comfort/sportieveteit
* bedieningsgemak
* zeer soepele 1.6 16V, pakt probleemloos op bij 1600 rpm
Min:
* 3 deurs: wat een onhandig grote portieren!!! Probeer er maar es uit te komen als je in parkeervak sta (ben blij dat ik 5-drs heb besteld
* achterruitewisser: blad is echt tekort!! Ben 1.85m en zit tegen ongewist stuk aan te kijken. Wisser had minstens 5 cm langer moeten zijn.
* verbruik: boven 3900 rpm (maar ja: da’s 130+...) neemt verbruik drastisch toe, rij gem 1:13
* stoel: stoel zit op zich niet verkeerd, maar mis lendesteun (wel als extra bestel op leaseauto) en standen zijn er groot naar voor/achter
* geluid: is niet echt veel stiller dan Getz die ik had, tot 120 km/h valt t mee.
* ABS: grijpt naar mijn smaakt veel te vroeg in
Tot nu toe geen, maar is pas 3 maanden uit. Wel 1 keer gehad dat ie slecht startte, niet meer teruggekomen.
Zit rechtsanderin ergens een rammel, niet kunnen detecteren wat precies.
Hopelijk doet m´n TDCI ´t ook prima.