Ford Focus 1.0 EcoBoost 100pk Trend (2016)
Uitvoering | Focus 1.0 EcoBoost 100pk Trend |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Eerste rij ervaring
Op 28 april jl. was de aflevering bij Ford dealer van Bunningen in Bodegraven. De nieuwe auto was verstopt onder een groot laken met een rode strik. Mijn vorige Focus was pas 16 maanden oud met 25.000 km op de teller, waarom zo snel inruilen. Ten eerste vond ik het nieuwe model erg mooi en ten tweede kreeg ik een mooi aanbod van Van Bunningen. De laatste jaren haal ik toch voordelen bij een Ford Dealer verder uit de buurt. Het mooie aan deze Focus t.o.v. de vorige is de stoere voorkant, nieuwe dashboard, vernieuwde Sinc 2 en als extra privacy glas. De eerste kilometers naar Italië waren goed bevallen, de auto heeft geen moeite met het trekken van een vouwwagen. Het verbruik is ook minder dan de vorige, nu 6,2 l/100 km, de 4,8 gaat die nooit halen. Voor derest ben ik heel te spreken over de Focus. Ik had bijna de overstap gemaakt naar de Opel Astra, het was de deal die mij besloot om toch weer voor een Ford Focus te gaan. Mijn eerste auto in 1978 was een gele Ford Escort van bouwjaar 1975, dat noemde ze toen een koekblik. Daarna heb ik bijna alle modellen Escorts gehad en vanaf eind jaren '90 de Focus. Je ziet ik ben een trouwe Ford rijder, inmiddels de 15e. O ja een keer overgestapt op een Fiesta in 2013, de luxste uitvoering die er was alleen de koffer was toch een stuk minder dan bij de Focus.