Ford Focus 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium X (2023)

Uitvoering | Focus 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium X |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Ervaring na een aantal maanden in bezit
Na de scala helaas weer hebben moeten inleveren omdat deze te oud was is hierna deze Ford Focus gekomen. Veel goede verhalen over gehoord. Eerste indruk was best aardig, zeker omdat dit een volledige C segmenter was ipv de halve C segmenter Skoda Scala, dit merkte je zeker wel op. Stoelen zijn comfortabel genoeg, schakelt fijn en het weggedrag is prima, maar niets om naar huis over te schrijven. Echter na een aantal weken kwamen de problemen. Deurpaneel links voor trilde echt enorm. Gezien deze Focus Bang&Olufsen audio heeft kon je de muziek eigenlijk niet aanzetten, anders had je hier echt bijzonder veel last van. In de tussentijd is de ABS sensor rechts achter ook defect geraakt waardoor ik een aantal weken (want dealer heeft geen tijd) zonder veiligheidssystemen zoals ABS, Tractioncontrol, Stuurbekrachtiging en nog wat andere zaken zat. Het merkte mij ook op dat tijdens file de koppeling even inhouden teveel kracht kost, de koppeling voelde over het algemeen zwaarder dan andere auto's waar ik in heb gereden (voornamelijk vag).
Na afspraak gemaakt te hebben bij de Ford Dealer werd er eerst een diagnose gesteld en ze hebben me daarna weer naar huis gestuurd met een afspraak om de reparatie daadwerkelijk te doen, weer 2 weken overheen gegaan en dan werd dit uiteindelijk inderdaad verholpen. Trillen van het deurpaneel "zouden ze in theorie" opgelost hebben, maar er was geen enkel verschil. Gezien mij dit mateloos irriteerde heb ik weer contact opgenomen met de dealer om hier toch eens goed naar te laten kijken.
Intussen zijn er meer panelen gaan trillen/kraken (B stijl recht bij mijn linker oor, dashboard en deurpaneel rechts voor). Na daarna weer bij de dealer te zijn geweest kunnen ze hier blijkbaar niks aan doen (want is normaal?!). Zelf op de forums gekeken en zag dat heel veel mensen hier ook last van hebben. Nu rijd ik standaard met noise cancelling oortjes in om het gekraak niet te horen, maar daardoor kan ik Carplay ook niet meer gebruiken. Bijzonder slechte zaak Ford. Inmiddels heb ik een nieuwe auto besteld en kan niet wachten om deze Focus in te leveren. Helaas nooit meer een Ford voor mij.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus Wagon 1.0 125pk EcoBoost Hybrid ST Line Stoelverwarming / Navigatie / 17 inch / LED
- 2022

Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost Hybrid ST Line X / WinterPakket / Drivers-Ass.Pakket / Camera / Navi / = 06-2024 !!
- 2024

Ford Focus 2.3 EcoBoost 280pk ST-X Track pack | Voorraad | Laatste nieuw in NL leverbaar! | Launch Control | KW V3 Schroefset | Brembo | P-Zero Semislicks
- 2025

Mijn zus had ook een Focus en was er wel tevreden over (waarschijnlijk liggen haar normen niet erg hoog 😅), maar uiteindelijk is die toch ook in grote miserie geëindigd (motor in de soep door natte riem die stuk gegaan is).
Blijft toch jammer van die negatieve ervaring, laat ons hopen dat je volgende wagen je meer voldoening mag geven.

Om teruglevering v onze zonnepanelen te benutten rijden we nu EV met nog net subsidie en alle toeters en bellen. Incl 8jr garantie op accu/200.000km en 3jr 24h pechhulp door heel Europa. Kijk maar bij Dongfeng Box

Maak maar een nieuwe review over de uitstekende rij eigenschappen van de Ford Focus. Mijn oude Focus uit 2010 rijd nog steeds fantastisch en heeft een geweldig fijne wegligging. Dan moet zo'n nieuwe toch wel echt top zijn

Een vraag of een opmerking? Laat het ons weten met een reactie.