Ford Fiesta 1.6 Sport (2009)

Uitvoering | Fiesta 1.6 Sport |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Ik heb deze auto gekocht voor m'n vrouw. Is eigenlijk een 1.6 tdci sport, maar aangezien deze in Nederland blijkbaar niet verkrijgbaar is, ingvuld als 1.6 sport. Ik, en vele omstaanders, zijn vooral te vinden voor de sportieve look van deze kleine rakker. Samen met het "first edition pack sport", zijnde oa.17" alu's, donkere achterruiten, ESP, aut. lichten & ruitenwissers, aut. airco enz...., en bijbestelde zijskirts ziet hij er erg sportief uit. Het rijgedrag is, omwille van de 17" alu's en de verlaagde sportophanging, subliem. Het ding stuurt als een gocart. Je moet er natuurlijk bijnemen dat de wagen iets stijver op z'n poten staat en daardoor wegoneffenheden iets beter worden doorgegeven, maar het wordt nooit vervelend. De sportstoelen maken hierbij veel goed. Het gebruiksgemak is uitmuntend en van rammeltjes of kraakjes hebben we nog geen last gehad. Ook de 1.6tdci met 90 pk doet goed z'n best maar een 6-bak zou toch het comfort nog verbeteren. We zijn al bij al zeer tevreden over onze aankoop en zouden dezelfde beslissing zonder twijfeling terug nemen.