Ford Fiesta 1.25 82pk Titanium (2009)
Uitvoering | Fiesta 1.25 82pk Titanium |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Ford Fiesta 1.25 82pk Titanium
Eerste review (2500 km)
Eind December mijn (tweedehands) Ford Fiesta 1.25 82pk Titanium in Panther Black gekocht bij Vakgarage Verheij en Zn. in Groot-Ammers. De Fiesta had bij aanschaf 80.000 kilometer op de teller staat en is voor zover ik kon zien zeer goed onderhouden. Tevens kreef ik bij aanschaf een onderhoudsbeurt en de Bovag-garantie.
Mijn vorige auto was een Renault Twingo uit 1997 en vond het tijd voor wat nieuws en iets luxer dan de Twingo. Mijn oog viel vrijwel meteen op de Fiesta door de looks en doordat de prijs binnen mijn budget viel. Uiteindelijk na een aantal weken zoeken (ik had geen haast) deze Fiesta aangeschaft.
Inmiddels heb ik de Fiesta nu 6 weken in bezit en er al ruim 2500 kilometer opzitten en ik moet zeggen dat hij me uitermate goed bevalt. De auto heeft bij aflevering nog een onderhoudsbeurt gehad inclusief nieuwe banden en heeft tot nu toe nog geen enkel mankementje vertoond.
Moet zeggen dat het verbruik me wel enigszins tegenvalt, gemiddeld 1 op 12,5, maar daar moet wel bij vermeldt worden dat ik vrijwel alleen in de spits rij en dus vaak in de file heb gestaan.
Nadat ik de auto heb opgehaald heb ik wel een heel stuk gereden over de snelweg en kwam toen tot een verbruik van 1 op 16,2. Het is dus wel mogelijk redelijk zuinig te rijden in de auto.
Ik zal proberen regelmatig updates te blijven posten over mijn voortgang met de auto.
Ik zit er overigens over te denken om een carkit in te laten bouwen. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben in de Fiesta?
Update 23 juni (12000 km)
Inmiddels alweer een half jaar verder en sinds de vorige update bijna 10.000 km gereden. De auto loopt nog steeds als een zonnetje en ik heb het verbruik inmiddels op weten te schroeven van 1 op 12,5 naar bijna 1 op 14. Dit komt naar mijn idee vooral doordat mijn rechtervoet iets minder zwaar is geworden.
Ten tijde van mijn vorige review twijfelde ik nog om evt een parrot of andere carkit in te laten bouwen. Dit heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ik heb een universele telefoonhouder met zuignap die ik aan mijn dashboard kan bevestigen. Hiermee bel ik dan over de luidspreker functie van mijn telefoon. Dit werkt tot op heden prima.
Komende zomer een leuke autovakantie gepland staan en dan zal ik ook wat meer kunnen vertellen over hoe de auto zich onder andere tijdens bergritten houdt.
Al met al heb ik tot nu toe heel veel plezier van de auto en heb ik dus zeker ook nog geen spijt van mijn aankoop.