Ford Fiesta 1.25 82pk Titanium (2008)

Ford Fiesta
Ford FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord FiestaFord Fiesta IndividualFord FiestaFord FiestaFord Fiesta

UitvoeringFiesta 1.25 82pk Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2009

Introductie

Het werd weleens tijd een review over mijn auto te maken.
Vanaf 15 januari 2009 rij ik een nieuwe Ford Fiësta. Dit is mijn eerste lease auto. Ik heb voordat ik voor de Fíësta koos naar verschillende alternatieven gekeken in het B-segment. Dit betreft onder andere de Mazda 2, Fiat Grande Punto en Seat Ibiza. Ik mocht ook voor een benzineauto kiezen. Hierdoor had ik wat meer keus. Naar verwachting ga ik zo'n 35.000km per jaar rijden. Ik moet 4 jaar met deze auto doen.

Mijn vorige auto was donkerblauw en had slechts 60pk. Ik wilde wel wat anders. In de eerste plaats wilde ik een wat snellere auto. Daarnaast een andere kleur dan blauw.
Ik had een aantal eisen in mijn hoofd. Ik wilde er airco in hebben, verder mistlampen en LM-velgen. Een bluetooth carkit zou ook wel handig zijn.

Uiteindelijk is de keus gevallen op de Ford Fiësta 1.25l 82pk. Ik heb gekozen voor de Titanium uitvoering + Launch Pakket 1 & 2. De kleur is Squeeze (felgroen) geworden. In deze kleur vond ik de vormen van dit model erg goed uitkomen.

Tot nu toe bevalt de Fiësta goed. Het huidige verbruik is nog wel aan de hoge kant. De boordcomputer geeft 6,9l /100km. aan.

Problemen:
Radio gaat niet altijd aan bij het starten. Ford logo komt in beeld, maar verder gebeurt er niets.
Spiegels draaien tegen chrome strip aan bij het inklappen.
Bekleding bestuurdersstoel verkreukelt door portemonnee in kontzak.

Eerste beurt

Gisteren is de auto naar de garage geweest voor de eerste beurt. Ze hebben ook nog gekeken naar de spiegels en deze opnieuw afgesteld. Dit viel onder de garantie.

Verder zijn er wat vloeistoffen bijgevuld, bandenspanning gecontroleerd, profiel gecontroleerd. Airco is nagekeken. Geurfilter en oliefilter zijn vervangen.

Al een tijd terug had ik de kentekenplaathouder aan de achterkant vervangen voor een exemplaar met reclame voor mijn werk. Tot mijn verbazing had men deze vervangen voor een exemplaar van Broekhuis.