Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium (2014)

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium (2014)

UitvoeringFiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

nieuwe ervaringen

Na 3x ford Escort en 1 Ford Focus, heb ik nu een Fiesta en wel een 100pk ecoboost.Ik vind het met deze nieuwe neus erg mooi, achterin is hij niet erg groot maar als je niet langer dan 180cm bent kan je goed achter me zitten

Het is een Titanium uitvoering met diverse extra`s, zoals volwaardig reserve wiel verhoogde laadvloer, achteruitrijcamera,17 inch lm.velgen en privacyglas en voorruitverwarming.Hij heeft eigenlijk alle opties , behalve lederen bekleding en het leuke maar totaal nutteloze keyless entry met startknop. In de kleur Midnight sky, ik noem het blauw/grijs op het kenteken staat grijs.

Mijn ervaringen zijn goed, het schakelen gaat net als bij de Focus heel goed met een fijn aanvoelende koppeling.Door de laagprofielbanden is het rijden iets stugger maar op een normale weg merk je het niet.Het radiogebeuren op de middenconsole went snel en het koppelen van mijn gsm werkt snel en goed.'De navigatie is wel even anders dan een TomTom
hij is niet erg uptodate en de manier van iets zeggen moet wennen.

Het is door de turbo een felle motor maar beneden de 1500 toeren geeft hij nog niet thuis, dat is wel even anders dsn de Focus die natuurlijk helemaal ingereden was en daardoor heel soepel en kon ik met 1100 toeren in zijn 5 rijden en dan optrekken.

Het geluidsniveau is laag, bij het optrekken wel de roffel maar verder weinig geluid,. Ik heb continentalbanden gemonteerd zitten die bekend staan om het iets hogere geluidsniveau, maar dat valt mee.

Het benzinegebruik is zoals verwacht en op de verbruiksmonitor ook algezien ca 1 op 16,6 met weinig snelwegen, dat zal nog wel iets verbeteren hoop ik.Ik zal dit op de verbruiksmonitor bijhouden

update

Ik heb deze Fiesta met de 100pk turbomotor nu bijna 3 jaar in gebruik.
Ik ben een redelijk rustige rijder die meestal bij 3000 t/m
overschakel, Het brandstofverbruik ligt in de zomer rond de 18km/liter en in de winter een km minder.Omdat ik weinig kilometers maak heb ik bij aanschaf 3 jaar extra garantie bijgekocht, tot op heden geen beroep op de garantie moeten doen.
Hill start assist werkt goed , je moet alleen niet vergeten de rem even goed in te trappen om hem te activeren .Toerental begrenzer werkt ook ,kwam ik achter toen ik per ongeluk te ver in de toeren doortrok dat is in de lagere versnellingen snel gebeurt.De navigatie werkt goed is zoals al vaker opgemerkt jaren en jaren achter met de updates
Ik ben blij met de goedwerkende voorruitverwarming en climat control.Muziek via CD radio of USB-stick afluisteren gaat goed.Telefoneren via bluetooth werkt prima, gebruik ik zelden alleen als ik gebeld wordt.
Al met al ben ik blij met deze auto en geen spijt dat ik mijn Focus 1 heb weggedaan hoewel ik wel wat centimeters mis.
De continental zomerbanden in de maat 205-40-17 zien er nog goed uit en zullen eerder afgekeurd worden op droogtescheurtjes dan op slijtage.

chiptuning

Na veel aarzelen toch besloten mijn fiesta te laten chiptunen,
niet omdat ik ontevreden was met de prestaties , maar toch iets meer wilde.
Ik heb gebruik gemaakt van een rollenbank om precies te weten wat de resultaten waren.
Hij ging de rollenbank op en kwam tot 108pk en 178Nm
dus al boven de specificaties.
Nadat de software was behandeld kwamen er in de nieuwe run de volgende cijfers uit.
142 pk bij 5150 rpm en 250Nm bij 2050 rpm.
Tijdens de testrit was ik al snel tevreden.Het optrekken gaat als je wilt nu veel sneller, topsnelheid nog niet geprobeerd maar denk de 200 wel te kunen halen.
Vwb. het brandstofverbruik, omdat ik niet harder ben gaan rijden, alleen wat sneller optrek is het brandstofverbruik niet omhoog gegaan en ik ben al met al heel tevreden met het resultaat.