Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium (2012)

Uitvoering | Fiesta 1.0 EcoBoost 100pk Titanium |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Ingeruild
Toevallig tegen een Cactus aangelopen. Was niet de bedoeling, maar toch ingeruild obv het geweldige inruilbod van Citroen.
Opvallend is dar de Fiesta minder wegligging heeft dan de S-Max. Niet slecht (de S-Max is gewoon erg goed), maar toch. Onze Fiesta was getuned en had daarmee 140pk. Bij de stoplichtsprint erg aardig. Redelijke zit (de wangen van de stoelen zijn een irritante Ford-eigenschap. Een ding viel echt tegen: het stuur gaat op snelwegsnelheid zo zwaar dat kleine stuurcorrecties niet ontspannen verlopen. Buitengewoon irritant. Verder een net verbruik, 5,7 l/100km gemiddeld en geen echte bijzonderheden.
De ruimte viel ons mee (komende uit een S-max, stel je voor), maar hij is natuurlijk niet echt groot. Hoewel, een wasmachine paste prima achterin. De stemherkenning (Sync) werkte echt goed, makkelijk met bellen. Toch mis ik de Fiesta niet. Hij had toch niet echt karakter...