Ford C-MAX 1.6 TDCI 115pk Lease Titanium (2012)

Ford C-MAX 1.6 TDCI 115pk Lease Titanium (2012)

UitvoeringC-MAX 1.6 TDCI 115pk Lease Titanium
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Introductie

De megane mocht vervangen worden na een kleine 200000 km.
Op zoek naar iets ruimers wat niet te veel mocht kosten en goed uitgerust is.....
Ik kwam al snel uit op de Ford C-Max, met name in de uitvoering die speciaal voor de leasemarkt is opgezet.

Werkelijk alles zit erop, tot een inparkeerhulp die je het sturen uit handen neemt, wat een uitvinding!
Nadeel is weer wel dat je het zelf "afleert".
Goed de kleur mocht de vrouw uitzoeken, een trekhaak eronder, comfort seats, en zonneschermpjes achterin.
Zo, en dan nog onder de leasegrens blijven.
Zoals ie hier staat nog geen 30.000!

Nu de bevindingen, ten opzichte vd megane heb je wel duidelijk meer auto.
Hij voelt zwaarlijviger maar laat zich toch vlot door een bocht sturen, wel merk je dat het zwaartepunt wat hoger ligt, maar dat zal een kwestie van wennen zijn.

Om een goede review te kunnen schrijven rijd ik de wagen eigelijk nog te kort (een kleine maand), maar....er zijn wel wat dingen die al genoteerd kunnen worden;

+ ruimte
+ uitrusting
+ weggedrag
+ zitpositie

-navigatie (als je TTgewend bent valt alles wellicht tegen, werkt wel, maar kan veel intuïtiever.
-trekkracht 5e versnelling....niet bijster groot
-instellen cruisecontrol;iedere keer als het contact af heeft gestaan, moet je weer opnieuw de cruisecontrol instellen....
daarnaast werkt ie ook niet altijd, bij een 1e beurt toch eens naar laten kijken.
-actieradius, wat zit er een klein tankje in zeg, laatst tot in het rood gereden, kreeg ik er nog maar amper 45 liter in!
dus 2-3 week tanken in mijn geval....

Verder kan ik nog weinig zeggen over betrouwbaarheid etc., maar dat gaat de komende maanden wel veranderen.
Ik houd jullie op de hoogte van mijn bevindingen.

Update geinstalleerd

Bij de 20000 km beurt toch maar eens melding gemaakt van de haperend werkende cruise control en het uitblijven van koppel van onderin de toeren.
Voor dat eerste euvel had men een update van Ford in huis.
De andere klacht kwam de chef werkplaats niet bekend voor....
Zou men daar nog geen www hebben??

Goed, heb sinds vrijdag nog nagenoeg geen kilometers gemaakt, dus nog even afwachten of de bekende klachten met het motormanagement verleden tijd zijn.

Verder bevalt de auto perfect, maar wat ik vreemd vind is de kleine brandstof tank....blijf langs de pomp gaan ;-)

Als een zonnetje

De kilometers zoeven onder de wielen door.
Misschien saai,maar eigenlijk is er niets bijzonders te melden.
De C-Max doet gewoon waar ie goed in is,rijden.
Enige wat wel eens wil haperen, is het opstarten van de navigatie., dit duurt soms wel eens wat langer.
Verbruik ligt op 5,6 ltr/100 km.
Geen kraakje lid waar te nemen in het interieur, nergens overmatige slijtage.
Schakelen gaat alleen maar soepeler, nee....tevreden over de Ford!

Afscheid nadert

Het afscheid nadert, niet de beoogde 3 jaar, maar eerder aan de contract kilometers.
Enige wat er aan schort is het feit dat de banden vervangen zouden moeten worden, maar dat zal wel niet meer mogen.
Optie is om de winterbanden eerder dan gebruikelijk in te gaan zetten.

Daarnaast moet ik eerlijk toegeven dat de koppeling bij aangrijpen soms een raar geluid maakt.

Moet men toch maar even naar kijken volgende week bij de 160000 km beurt.

Verder nog geen kraakje/scheurtje oid te vinden in het interieur.
Wel een deukje in het rechter voorscherm (dader uiteraard op het kerkhof).

Verwacht kort na de jaarwisseling m'n volgende leasewagen ( Opel Zafira Tourer) te mogen gaan rijden.

Ik hou jullie van de laatste ontwikkelingen op de hoogte.....

Afscheid

Na ruim 2 jaar en bijna 190000 km is het tijd geworden afscheid te nemen van de Ford.
De auto heeft zich goed gehouden, op een enkel puntje na.( zie hiervoor mijn vorige reviews).
Mechanisch is eigenlijk alleen de koppeling een aandachtspuntje,deze maakt al enige tijd een vreemd geluid bij het langzaam op laten komen.
Ook wil de achteruitrijcamera het soms af laten weten, iets wat bij een volgende keer de achteruit ingelegd hebbende weer spontaan te zijn verholpen.
Zo ook de telefoonverbinding die soms te wensen overlaat.
Ook dit weer ....soms...om een volgende keer weer spontaan goed te functioneren.

Geen grote klachten , maar op z'n minst vreemd.

Zou ik weer voor de C max kiezen?
Met een puberzoon die ondertussen groter is dan z'n moeder....nee
Er zijn immers ruimere mpv's in dit segment voorhanden.
Daarom een Opel Zafira Tourer besteld, ook daarvan zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen hiermee.

Tot een volgende keer.

6,5