Ford C-MAX 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (2014)
Uitvoering | C-MAX 1.0 EcoBoost 125pk Titanium |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Hoge onderhoudskosten 2018
Nu 4 jaar in onze nieuw aangeschafte C-Max gereden. Al die tijd tot volle tevredenheid, maar nu beginnen de problemen te komen. Begin dit jaar een kapotte airco, op meerdere plaatsen lekkage in convector. Hoe kan dit? Kosten €450,- voor nieuwe airco. Nu terugroepactie ivm software koppelingsprobleem. Hier bleek alles OK mee te zijn. Wel nieuwe software geïnstalleerd. Alleen toen constateerde men een lekkage in de leiding van de motor koelvloeistof. Er is een drukringetje (O-ringetje ) wat lekt. Klinkt simpel denk je, maar het zit schijnbaar op een heel moeilijke plek (achter distributieketting) waardoor de halve motor eruit moet? Kosten bij Ford garage €1200,-!!! We konden geen gebruik meer maken van een eventuele coulance regeling, omdat we voor het eerst na 3 jaar het onderhoud niet bij een officiële Ford dealer hadden laten doen. Dat Wel bij een BOVAG garage laten doen waar we met onze vorige auto's al jaren naar tevredenheid kwamen. Deze voeren de reparatie nu uit voor €600,-! Daar heb ik ook het volste vertrouwen in. Al met al dit jaar ruim €1000,- aan extra kosten gemaakt. Weet niet of onze volgende auto een Ford zal zijn. Zie op internet div. Forums dat meer mensen dit probleem hebben met dat O-ringetje in dit type motor, dus hou het in de gaten!
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties3