Ford C-MAX 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (2014)

autoreview

Ford C-Max
Ford C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-MaxFord C-Max

Signalement

UitvoeringC-MAX 1.0 EcoBoost 125pk Titanium
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014
KM-stand laatst58.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Hoge onderhoudskosten 2018

 • 58.000 km

Nu 4 jaar in onze nieuw aangeschafte C-Max gereden. Al die tijd tot volle tevredenheid, maar nu beginnen de problemen te komen. Begin dit jaar een kapotte airco, op meerdere plaatsen lekkage in convector. Hoe kan dit? Kosten €450,- voor nieuwe airco. Nu terugroepactie ivm software koppelingsprobleem. Hier bleek alles OK mee te zijn. Wel nieuwe software geïnstalleerd. Alleen toen constateerde men een lekkage in de leiding van de motor koelvloeistof. Er is een drukringetje (O-ringetje ) wat lekt. Klinkt simpel denk je, maar het zit schijnbaar op een heel moeilijke plek (achter distributieketting) waardoor de halve motor eruit moet? Kosten bij Ford garage €1200,-!!! We konden geen gebruik meer maken van een eventuele coulance regeling, omdat we voor het eerst na 3 jaar het onderhoud niet bij een officiële Ford dealer hadden laten doen. Dat Wel bij een BOVAG garage laten doen waar we met onze vorige auto's al jaren naar tevredenheid kwamen. Deze voeren de reparatie nu uit voor €600,-! Daar heb ik ook het volste vertrouwen in. Al met al dit jaar ruim €1000,- aan extra kosten gemaakt. Weet niet of onze volgende auto een Ford zal zijn. Zie op internet div. Forums dat meer mensen dit probleem hebben met dat O-ringetje in dit type motor, dus hou het in de gaten!

2,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens