Ford C-MAX 1.6 TDCI 115pk Lease Titanium (2012)
| Uitvoering | C-MAX 1.6 TDCI 115pk Lease Titanium |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 40 km |
| KM-stand laatst | 80.000 km |
Ford wordt steeds beter
Na een aantal mini's te hebben gereden en kort een ford focus uit 2008, is dit mijn huidige lease auto.
Het nieuwe uiterlijk (buitenkant) vond ik wel even wennen. De vorige modellen van de C-Max hadden de mooie lange vertikale achterlicht units... maar dat is bij dit model volledig verdwenen. Qua uiterlijk vind ik de "korte" uitvoering mooier dan de verlengde versie. Het klopt gewoon beter.
Bij deze C-Max heb ik gekozen voor de 17 inch velgen (waren geloof ik onderdeel van het enorm uitgebreide Lease Titanium pakket). De wielen staan mooi in de wielkasten en maken de C-Max lekker dik.
Qua lease prijs was de TDCI van 115 pk mijn grens. De C-Max heeft veel ruimte voor de medepassagiers en de kofferbak is enorm.
Het motor gedeelte:
115 pk en een koppel van 260 nm trekt deze diesel al een trein. Een heel klein turbo dipje bij lage toerentallen.... maar daarna gaat alles lekker soepel. Tijdens de vakantie en ook in Duitsland kan je aardig de vaart erin houden en heeft bij hoge snelheden +/- 150/160 gewoon nog trekkracht om even een auto in te halen. De motor is binnenin de auto haast niet hoorbaar.
Onderstel, sturen, schakelen:
Het is duidelijk dat Ford heel veel aandacht heeft besteed aan zijn onderstel. Tis natuurlijk geen mini maar het bochtenwerk voelt heel stabiel en voorspelbaar. Iets over rol als je iets te enthousiast de bocht neemt. Het sturen is wel iet wat ongevoelig en je voelt niet echt wat er allemaal op de weg gebeurd. Maar dat maakt niet uit... je neemt deze auto ook niet als racemonster maar meer als kilometervreter die je zeer comfortabel (ook de bestuurder) van A naar B brengt. Klein minpuntje van het onderstel (of de voorste vering), deze is veel te slap afgesteld. Bij een kleine drempel, hobbeltje, lijken je schokdempers door de motorkap te komen. Je krijgt echt een knal van voor. Dus voorzichtig met drempels en hobbelig wegdek.
Schakelen gaat prima, zonder haperingen. Kan niet fout schakelen....maar er er is iets vreemds met de versnelling aan de hand. Ik heb het al eerder gelezen bij andere reviews... maar de 5e versnelling lijkt in te houden. Kan gas geven wat ik wil..... er gebeurd niets.... doorschakelen naar de 6e versnelling en dan pakt hij weer netjes op. Vreemd!!!
Interieur, tellers en meters, audio:
Sommige vinden het interieur met alle tellers en knopjes helemaal niks.... ik vind het niet zo'n probleem. Het duurt even voordat je doorhebt waar alles zit en dan is het geen probleem. De blauwe verlichting van het dashboard vind ik helemaal geweldig. Eindelijke die saaie groene verlichting uit Ford!
De Titanium lease heeft de audio upgrade van Sony erin en dat maakt het ook qua uiterlijk allemaal wat mooier.
Navigatie loopt wat achter qua kaarten maar het bedient zich verder prima.
Verder werkt de bluetooth carkit met audiostreaming perfect.
Audio klinkt wat beter dan de standaard radio....maar persoonlijk mis ik nogal de juiste balans in klankkleur.
De stoelen zitten erg lekker en ondersteunen je goed tijdens je zit.
De gekozen materialen in de C-Max zijn voor het grootste deel wel ok maar beste Ford, kunnen jullie in het vervolg een andere kleur kiezen van de onderste dashpanelen/deuren? Persoonlijk vind ik de KOMO zak kleur nu niet echt heel erg fijn en bovendien krast dit materiaal enorm snel. Er zitten al plekken bij het dashboardkastje en de deuren die echt heel lelijk zijn geworden.
Conclusie:
Een hele fijne bereiders auto. Makkelijke instap, goede stoelen, fijne motor, lekker veel ruimte.
Pos.
+ Motor
+ Weggedrag. Lange stukken rijden is heel ontspannen
+ Achteruitcamera voor het parkeren en het automatisch in parkeren is geweldig
Neg.
- 5e versnelling doet niet zo veel... geen trekkracht
- gekozen materiaal interieur.
- vastlopen van de boardcomputer/navigatie/audio.
- Cruisecontrol pakt soms niet op,
Eerste grote beurt
Bij de 20.000 kilometer de eerste grote beurt laten uitvoeren. Veel software updates volgens de dealer.... maar helaas geen oplossing voor de 5e versnelling. De overige zaken lijken nu verholpen te zijn, geen vastlopers met mijn boardcomputer gehad.
Verder rijd de auto prima... en geen klachten. Hoop wel dat het probleem met de 5e versnelling verholpen wordt.
dag C-Max
Rond de 50.000 km is het probleem met de 5e versnelling dan eindelijk verholpen. Was gewoon een software upgrade.
Verder geen problemen meer gehad bij deze Ford dan zo nu en dan een zwart navigatiescherm... of dat de achter uit rij camera aan bleef staan.
Top auto!
Echter ben van werk gewisseld en moest deze jongen inleveren.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Ford C-MAX 1.5 TITANIUM 150PK TREKHAAK PARK-SENSOREN WINTERPACK STOEL/STUURVERW. NAVI LM-VELGEN
- 2015

Ford C-MAX 1.6 EcoBoost Titanium van 2de Eig met parkeersensoren en trekhaak en navigatie en bluetooth telefoon / media en airco
- 2013

Ford C-MAX 1.8-16V Limited airco apk 11-02-2027 inruil mogelijk nap