AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Focus 1.6 16V Titanium (2009)

Ford Focus 1.6 16V Titanium (2009)

UitvoeringFocus 1.6 16V Titanium
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2017

Heerlijke betrouwbare auto.

Wat is de Focus een heerlijke auto.

2 jaar geleden gekocht omdat mijn VW Passat een rampenbak bleek te zijn. Op zoek naar iets kleiners, zuinigers maar vooral een die betrouwbaar was.

Nou, betrouwbaar is hij gebleken. Ik heb er in 2 jaar tijd ongeveer 30,000 KM mee gereden, en ik heb er met al die kilometers nooit problemen mee gehad. Startte altijd en er is niks anders aan nodig geweest dan het normale onderhoud (olie, luchtfilter, ruitenwissers, etc.)

Wel wat ingeleverd op het gebied van comfort t.o.v. de Passat. De Focus was wat minder luxe (wel voorruitverwarming! Heerlijk!) en duidelijk lawaaieriger dan de Passat op de snelweg. Maar goed, de Focus is natuurlijk ook wel een iets minder hogere klasse dan de Passat.

Het verbruik is mij alles meegevallen! In de stad haalde ik makkelijk 1 op 12. In de bergen gecombineerd zelfs ook nog 1 op 12,8! Op buitenwegen zakt het verbruik zelfs richting de 1 op 20! Wel miste ik een zesde verzet op de snelweg. 4000 toeren bij 130 is wel wat enthousiast, zeker als ie wat minder goed geïsoleerd is dan ik gewend was. De auto kon in het Nederlandse verkeer goed meekomen. In het platte landje waarin we wonen is 100 PK voldoende. Wel merkte je al dat er weinig reserve was. De reserve die wel gemist werd in de bergen. In Oostenrijk moest ik vaak toch terug naar de 3(!) om op de snelweg bij 120 km/h niet terug te zakken in snelheid....

Verder heb ik er zelf 18 inch Francorchamps velgen bij gekocht. De originele 16 inch multispaaks velgen vond ik toch echt wel te lelijk er onder.. Die zijn gebruikt voor de winsterset. Dat is eigenlijk het enige wat ik er aan veranderd heb.

Nu na bijna 2 jaar is het tijd om afscheid te nemen. Ik wilde graag een automaat en weer een 5-deurs, want vooral dat laatste begon me steeds meer tegen te staan. Je kon niet even vlug wat op de achterbank leggen. Van die auto komt er ook een nieuwe review en ga ik ook het verbruik van bijhouden.

PRIVATE LEASE Ford Focus