en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 80 Active |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Nadat mijn vorige auto kwalitatief heel erg tegenviel, kreeg ik van de werkgever deze nagelnieuwe Fiat Stilo JTD80. Komende van Renault was ik erg argwanend. Onterecht dus!
De Fiat Stilo heeft een aantal erg goede eigenschappen: Zéér goede motor met een heel behoorlijk koppel dat bovendien al bij 1500/min beschikbaar is. Prima voor iemand die het schakelpookje als een noodzakelijk kwaad beschouwd. De Stilo heeft een erg goede airconditioning, zeer goede koplampen, goed weggedrag, behoorlijk weggedrag, goede radio en net voldoende nuttige elektronische snufjes.
Hiep-hiep-hoeraaaa! Alles is bovendien erg betrouwbaar!
Helaas zijn er ook een aantal dingen die minder fraai waren. De afwerking van het koetswerk is verschrikkelijk: heel onregelmatige naden, (achterklep raakte zelfs de bumper), krakende deuren, kleurverschil tussen verschillende deuren.....
Verschrikkelijk slechte zetel! de rugleuning biedt onderaan geen ondersteuning. De rugleuning beweegt niet mee met de hoogte-verstelling van de zitting. Daarbij kwam nog eens dat de beenruimte te krap was.
De buitenspiegels zijn weliswaar mooi van vorm, maar veel te klein en onveilig: te grote dode hoeken,... . Ik heb er tweemaal blikschade en menigmaal een bijna-ongeval aan overgehouden.
Technisch heb ik vrijwel geen problemen gehad, en als die er waren werden die bijna allemaal in garantie opgelost.
De enige defecten die ik mij herinner: defecte contactsleutel bij een onderhoudsbeurt, een gloeier, de computer werd vervangen nadat het slot van de achterklep raar begon te doen.
De laatste weken, alsof hij aanvoelt dat het contract-einde nabij is, heb ik nog een wieldeksel verloren, is het afscherm-gordijntje van de kofferruimte defect, en is er nog een gloeier defect.
Al bij al is het dus een erg betrouwbare auto geweest. Nooit heeft hij me in de steek gelaten!