Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 MyLife (2011)
Uitvoering | Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 MyLife |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eerste review
Eind November 2011 de Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 85 pK MyLife opgehaald bij de dealer. De keuze was gemaakt op basis van het praktijkverbruik van dit soort kleinere zuinige auto's (VW Polo 1.2, Opel Corsa EcoFlex, Fiat Punto 1.3).
De auto wordt m.n. gebruikt voor woon-werk en werk-werk verkeer. Dat resulteert in een huidig kilometertal van 6.500 km.
Tijd om een review te schrijven. De auto rijdt stil en strak, geen rammeltje te ontdekken. De vering/demping is strak en stabiel. De motor is erg stil. Verbruik houdt ik bij in de verbuiksmonitor. Verbruik valt me nog wel wat tegen na zoveel km. Vooral wordt er snelweg gereden en niet uitbundig snel (max 120 km). De boordcomputer komt niet overeen met de brandstofmeting die ik bereken na de tankbeurt.
Het interieur ziet er degelijk uit, radio/cd/mp3, Blue & Me systeem werkt uitermate goed. Telefoons (Samsung Galaxy S2 en HTC Desire HD) prima te pairen.
Geluid is goed en de bediening kan via Blue & Me of via het TomTom scherm.
De muziek staat op een USB stick, waarop ook de software staat om het verbruik te registreren en uit te lezen door de computer. Cruisecontrol bediening reageert niet altijd even goed.
De 85 pK versie is niet de snelste/pittigste, maar daar heb ik verbetering in gebracht met een racechip. Nu meer pK's en meer koppel, waardoor het allemaal veel beter presteert. En volgens de boordcomputer ook iets zuiniger (al geloof ik die boordcomputer niet).
Over het algemeen een prima auto met een uitstekende motor. Ook goed te doen om met z'n 5en een lange afstand te overbruggen.
Zwarte rook
Op 6 febr 2012 na een poosje opweg na ijskoude start, zwarte rook uit uitlaat en erg stinken. direct naar dealer gereden en de auto achtergelaten. Na een dag even weer gebeld en bleek dat er al 7 wagens van hetzelfde type gebracht waren met dezelfde problemen. Schijnt nu te gaan over een landelijk probleem van zo'n 350 Punto Evo's met dit probleem. Fiat Nederland is ingeschakeld en iedere auto moet afzonderlijk worden behandeld. Een erg langdurend proces dus. Schijnt olie in de uitlaat te stromen, w.s. door het barsten van een slang t.g.v de extreme kou.
Alles gaat prima
Nu al weer goed 25.000 km op de teller. Verbruik de laatste tijd ronde de 1:21. Is natuurlijk prima voor zo'n auto. Als enige mankement: na een regenbui een plas water op de hoedenplank. Waar vandaan? Na lang zoeken kwam het via het derde remlicht naar binnen. Het rode plastic kapje was wat gaan wijken van de auto. Hierdoor liep het water van het dak rechtstreeks de auto in. Zelf opgelost met een transparante kit.
Verder geen mankementen, motor loopt als een tierelier (ook met RaceChip). Stuurt goed, rijdt goed, TomTom werkt prima, geluid van de audio is goed. Nog steeds erg tevreden met mijn ECO auto.