Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2011)
Uitvoering | Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Een topper
Ik bezit de auto nu ruim negen jaar en ben er zeer over te spreken. Afgezien van problemen met de karterventilatie (terugroepactie) en een kapot koppelingspedaal (al na zes maanden), heeft de Punto me nooit teleurgesteld. In het begin reed ik 20.000 per jaar, de laatste jaren duidelijk minder. De ritten die ik maak, zijn wel vaak langer. Voor korte (stads)ritten wordt de auto niet veel gebruikt. Bovendien breng ik hem voor onderhoud nog steeds trouw naar de merkdealer. Die twee dingen dragen ongetwijfeld bij aan het wegblijven van problemen. Maar ook intrinsiek is de Punto Evo van deze generatie domweg een goede auto. De gebruikte marerialen, bekleding en lak vertonen minder sporen van slijtage dan de leeftijd zou rechtvaardigen. Hoewel een benzinemotor beter bij mijn huidige gebruik zou passen, kan ik maar geen afscheid nemen van deze Italiaanse metgezel.