Fiat Punto 1.9 JTD ELX (2001)
Uitvoering | Punto 1.9 JTD ELX |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Een bewuste keus voor deze auto toen ik wist dat ik meer dan 50.000 kilometer per jaar ging rijden. Het bleken er uiteindelijk 80.000 per jaar te worden en ik moet zeggen dat het geenzins geen straf is om dat in deze Punto te mogen doen. De auto is vrij compact en daardoor goed te handelen. Trillingen e.d. worden wel vrij goed doorgegeven maar het hindert me niet en ik ervaar dat als pluspunt omdat de auto zeer communicatief is. De city stuurbekrachtiging is prettig en ook communicatief.
Geluidsniveau is beperkt. Stoelen zitten voor mijn 185 cm prima.
De auto is giftig snel en heb weinig problemen met de rode tdi-tjes. Het verbruik is zeer gunstig. Met mijn vrij rustige rijstijl haal ik minstens 1 op 20.
Verder heb ik geen echt problemen met de auto gehad wat ook wel te maken zal hebben met mijn (door flitsende bromsnorren genoopte) rustige rijstijl terwijl ik me ook wel eens laat verleiden tot 150+ op rustige wegen.
Nou dit was het einde want op 24-5-04 brak de aandrijfstang van de versnellingsbak af met als gevolg een kapotte bak en dus aandrijfstang. Niet normaal afscheid kunnen nemen. Verder alleen plezierige herinneringen en dus kilometers. betrouwbaarheid wordt een sterretje minder maar blijft op 4 staan want het is de enige keer dat ie me in de steek liet
- kleine rammeltjes
- hinderlijk piepend koppelingspedaal wat niet op te lossen is.
- kapot ruitenwissermechanisme
- aandrijfstang afgebroken (over en sluiten)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee