Fiat Punto 1.9 JTD Dynamic (2002)

Fiat Punto
Fiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat Punto - interieur

UitvoeringPunto 1.9 JTD Dynamic
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Dit is mijn derde Fiat Punto de eerste was een Punto TD 60 SX uit februari 1998 daar heb ik 62.000 km in gereden. Toen heb ik een nieuwe Fiat Punto 1.9 JTD ELX 80 pk gekocht uit november 1999, van deze auto heb ik geen moment spijt gehad. Hij was lekker vlot en zuinig en was bovendien uitgerust met handbediende airconditioning. Hierin heb ik 84.000 km gereden. Nu was het weer tijd om een nieuwe auto aan te schaven. Wederom een Punto omdat ze leuk en sportief en zuining zijn. Het is een Punto 1.9 JTD Dynamic 85 pk 3 deurs geworden in de kleur Teseo blauw metallic met de opties handbediende airconditioning en mistlampen voor. En als accesoires achterklep spoiler, trekhaak en na de winter nog lichtmetalen velgen. Deze Punto is weer iets vlotter dan de vorige Punto dat komt omdat de vorige maar 80 pk had en nu heb ik 85 pk. Ik vind zelf dat hij daardoor een beetje sneller is geworden. Deze Punto is bovendien ook een stuk veiliger dan mijn vorige Punto, want deze is uitgerust met 6 airbags i.p.v. 4 airbags. En de stuurbekraching schijnt ook wat beter te zijn want ik had bij mijn vorige Punto nog wel eens dat de stuurbekrachting uit viel tijdens het rijden. Maar voor de rest is het een fijne en betaalbare auto.

Lekke band na 1.517 km, maar dat is niet de schuld van Fiat maar van mij; was aan het klussen, een doos spijkers laten valen en toen er door heen gereden. DOM!!

Bij 1.762 km een achterklep spoiler en mooie 15 inch lichtmetalen velgen uit accessoires folder van Fiat laten monteren

Na 20.394 km een kleine beurt uitgevoerd voor de rest niks bijzonders.

Maar voor de rest nog geen enkel probleem!!

7,0