Fiat Punto 1.2 Sound (2002)
Uitvoering | Punto 1.2 Sound |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Punto met 60.000 km, de tussenbalans
Mijn auto heb ik sinds oktober 2002. Een handige auto die niet groot is maar wel veel binnenruimte. Koopargumenten; goede stoelen (ik ben 1.95 lang) en een luxe interieur met een goede radio.
Bijkomend voordeel is dat deze Punto uitermate zuinig draait. Een gemiddeld verbruik van 1 op 19 is eenvoudig te halen, wel zij opgemerkt dat ik niet veel in de stad rij. Daar heb ik een fiets voor. Het zuinigst is een snel
Al met al een heel prettige auto die heel betrouwbaar is gebleken. Wat ook enorm bevalt is het geruisloze draaien van de motor. Echt klasse. Je kan er lange stukken mee rijden zonder daas te worden. Ook de lendesteun is dan heel handig.
Toch wil ik jullie ook vertellen wat er verder was, lees gerust hieronder meer.
Tot nu is er wel het nodige aan vervangen. Al een paar weken na de aanschaf brak de kabel van de versnellingsbak. Dit viel onder de garantie bij dealer Preuninger in Den Haag. Kort na het verstrijken van de garantie ging de koppeling stuk, het zg. "blubberen" Kosten waren toen 320 euro. Daarna is dat nog twee maal voorgekomen. Nu alles in orde. In het 2007 merkte ik dat er op het dak er midden op het dak kleine flintertjes lak waren verdwenen. Vreemd. Helaas geen garantie. Het overspuiten kostte mij 300 euro. De merkdealer was duurder.
In april van dat jaar ging het motormanagement op de A 12 stuk, dat was toch eventjes lastig om op 2 of 3 cylinders over de snelweg te gaan. Bij Huiden's Autobedrijf in Gouda is een ruilexemplaar(een nieuwe was veel duurder) gemonteerd voor de lieve som duiten van 450 euro. Hieronder nog wat onderhoudsfeiten.
In november zijn de uitlaat, ruitenwissers en accu vervangen. Sindsdien start mijn auto beter als nieuw. Ook deze reparatie bedroeg zo'n 400 euro.
Juni 2008 zijn de distributieriem, spanrol en dynamoriem vervangen. Een vriend van mij is heel handig en heeft een brug, daarom lekker niet naar de dealer. Dit geintje kostte mij maar 125 euro. Prima toch! Zoals jullie zien is de kostenteller nu op zo'n 1500 euro. Alleszins redelijk, ik doe namelijk veel zelf.
Verder onderhoud zoals oliewissels etc. doe ik samen met vrienden.
De apk 2008 was voor mijn Punto geen hobbel, alles in orde!
Wat nu moet gebeuren is even met de voelermaat kijken of de kleppen gesteld moeten worden. Volgens mij zal er niet veel aan moeten gebeuren.
Misschien is er iemand die hiermee al ervaring heeft opgedaan? Dat hoor ik dan natuurlijk heel graag.