Fiat Panda 1.4 100HP Sport (2007)
Uitvoering | Panda 1.4 100HP Sport |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Onze vorige auto was een 2005 Panda met sky dak. Bij aanschaf leek ons dat voldoende in dit kikkerlandje. Een sterkere motor dan de 1.2 was niet te krijgen (dieselen is voor ons geen optie) dus... En toen kwam de hete juli maand, gevolgd door de natte augustus maand van 2006. Tjonge wat hebben we de airco gemist. Die moest er dus in 2007 komen. Laat Fiat in oktober ook nog een sterkere motor aankondigen... wat een geluks treffer!
24-1-2007 konden we hem dus afhalen: dealer Lennearts top bij verkoop aflevering en erna!
Heerlijk! Ook deze uitvoering hebben we met Sky dak genomen; indien het niet zo heet is, is het heerlijk rijden. De volautomatische airco hebben we meer voor het oog gedaan, noodzakelijk is het niet. Voor de rest is hij zeer compleet, alle gangbare accessoires zijn al standaard.
Tja het rijden, vlot, maar echt soepel schakelen vind ik hem niet. Het is net of je de tanden voelt aanpakken. Niet echt echt als een mes door boter dus. En nog steeds geen afsluitbare tankdop, deze hebben we gelijk bij afleverig erbij gekocht. En wat is hij stug. Je moet met beleid gas geven, anders gaat ie bokken. Dat stugge went wel langzaam maar zeker, maar helemaal eraan gewend ben ik nog niet. Wel ben ik er al aan gewend dat je met 80 haaks door de bocht kunt. Althans dat gevoel geeft het kleine sportieve ding je wel! Afwerking heel goed gelukt, zeker indien je bedenkt over welke prijsklasse we hier praten.
Bekleding heeft net als bij de Dynamic een niet echt plekken werende reputatie, ik krijg stil aan zin om eens voor leer te gaan informeren!
Ooh ja, we hebben er ook nog een Stinger DSI ingezet, het ding loopt wel erg gemakkelijk 150km-h, het zekere voor het onzeker dus!
Problemen tot nu toe:
- piepende remmen
- ratelend geluid, alleen veroorzaakt in de bocht naar links. Dealer heeft hier als eens naar gekeken, maar nog niks kunnen ontdekken. Op dat moment deed ie uiteraard alles voorbeeldig. Maar gaat binnenkort terug. We houden jullie op de hoogte.