Fiat Panda 1.2 69 Edizione Cool (2011) #2

autoreview

Fiat Panda 1.2 69 Edizione Cool (2011)

Signalement

UitvoeringPanda 1.2 69 Edizione Cool
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf110.600 km
KM-stand laatst134.600 km
Lezerswaardering: 35%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Meer verwacht

 • 113.385 km

We hebben onze Panda nu ruim een maand en we zijn er al twee keer mee terug geweest naar de garage. In eerste instantie rijdt de Panda best fijn, soepel en vlot. Het is zeker geen sprinter, maar al je niet oplet, zit je zo boven de 50 km. Hij helt wel erg over in de bochten, dus dien je toch behoorlijk daarvoor af te remmen. Op de snelweg bleek het stuur nogal te trillen en onzeker aan te voelen. Terug naar de garage, die de voorwielen opnieuw heeft gebalanceerd. Het was verbeterd, maar de auto bleef trillen bij 70, 90 en 110 km/u., ook maakte de ruitenwissers veel lawaai en deed de electrische verstelling van de spiegels het niet altijd. Weer terug naar de garage, die nu de achterwielen heeft gebalanceerd en ruitenwissers heeft vervangen. Hij rijdt nu wel een stuk rustiger, maar blijft trillen bij 70 km/u. Al met al een leuk, vlot rijdend autootje, maar met enkele beperkingen en nadelen.

Langere afstanden.

 • 116.400 km

We hebben afgelopen maand en vandaag wat grotere afstanden gereden met onze Panda; dat viel vies tegen: ik kwam er geradbraakt uit en had even veel moeite om rechtop te gaan staan. Ook wist ik tijdens het rijden af en toe geen goede raad hoe te zitten en waar ik mijn benen moest laten. Eigenlijk ben je, als chauffeur, nogal gedoemd in één positie te blijven zitten en die uiteindelijk niet comfortabel genoemd kan noemen. Dit is een grote tegenvaller. Wat te doen? Een andere stoel of toch maar een wat ruimere auto? Of de grotere afstanden maar met de trein gaan? Tips zijn welkom, maar de Panda is best zuinig, weegt weinig en is daardoor relatief gunstig wat de kosten betreft. Zijn er betere alternatieven?

Doorgezakt stoel.

 • 117.005 km

Vandaag met de Panda naar een stoelbekledingsbedrijf geweest vanwege dat slecht zitten; blijkt dat de chauffeurstoel slapper is geworden, waardoor je in de stoel gaat hangen. En dat is niet zo prettig voor je rug. Met mijn vorige Fiats nooit problemen mee gehad. Ik heb nu een wig, voor op de stoel te leggen, meegekregen, maar dat is nog niet alles en ik kom nu met mijn haren tegen het dak. Er zal toch nog iets anders moeten gebeuren, vrees ik. Wordt vervolgd.

Zitting aanvaardbaar.

 • 123.000 km

We hebben deze Panda nu ruim een half jaar en we zijn er intussen aan gewend. Mijn vrouw heeft onderweg een storing gehad, maar toen de storingsdienst kwam kijken was het weer over. Ook de garage kon niets vinden. Vreemd verhaal, natuurlijk, maar toch gebeuren dat soort dingen. Ook met de bestuurdersstoel is het goed gegaan. Uiteindelijk blijkt toch de lendesteunverstelling het probleem met mijn rug te hebben opgelost. Ook langere afstanden zijn nu te doen. Er zullen nog wel binnenkort nieuwe voorbanden geplaatst moeten worden. Ik zit daarbij te denken aan all-season banden, want ik heb geen zin in twee keer per jaar banden te wisselen. Als het echt slecht weer is kan ik ook gewoon thuis blijven. Dat voorrecht heb ik als gepensioneerde. Dus ja, de Panda mag blijven.

Na 1 jaar en een beurt

 • 128.280 km

We hebben de Panda nu één jaar en intussen ruim 18000 km. gereden. Dat was oorspronkelijk helemaal niet de bedoeling, maar door de situatie met onze dochter, een hersenbloeding door het Astrazeneca vaccin, hebben we veel meer km. gereden. Dus een maand geleden moesten de voorbanden vervangen worden en hebben we de auto laten uitlijnen. Dat leverde een rustiger stuurgedrag op. Ook had het een gunstig effect op het verbruik. Eigenlijk was de auto bij de aanschaf dus al niet goed afgeleverd; dat trillen had hij al vanaf het begin. Ondanks bezoekjes aan de garage vanwege dat trillen, is dat nooit echt door hun opgelost. Pas bij het bandenbedrijf Gruijters, werd het probleem verholpen.
Vorige week heeft hij een servicebeurt gehad. Daarbij moesten ook de wieldraagarmen vervangen worden. Dat viel wel weer tegen, want de rekening bedroeg bijna €700,--.
Hopelijk kunnen we er nu toch weer een jaar zonder problemen mee rijden.

Toch een andere auto?

 • 131.500 km

Sinds een paar weken toch aan het kijken naar een andere auto. Ik mis ruimte voorin en hou het in de Panda amper een uurtje uit. Dus voor de korte ritten geen probleem, maar op bezoek gaan naar onze dochter in Noordwijk is een marteling. Gelukkig rijdt mij vrouw ook af en toe weer; als passagier is het wel goed te doen.
Welke alternatieven? We willen kijken naar een Citygo, een Agila en een Punto, liefst ook met een cruise control, wat mij veel meer rust zal kunnen geven op die langere ritten. Wordt vervolgd.

Einde Panda

 • 134.600 km

Na een eindje rijden en paar winkel bezoekjes even niet goed opgelet en bij het linksaf slaan naar onze straat, op een tegenligger gebotst. Zo te zien is het einde Panda; schade is groter dan de dagwaarde, zo te zien. Vanwege de auto niet zo spijtig maar financieel wel, natuurlijk. Budget voor een andere auto maar naar beneden bijgesteld.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Fiat Panda

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens