Fiat Panda 1.4 100HP Sport (2007)

autoreview

Fiat Panda 1.4 100HP Sport (2007)

Signalement

UitvoeringPanda 1.4 100HP Sport
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf66.400 km
KM-stand laatst66.825 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

verslavende gifkikker

  • 66.825 km

Tja, deze auto is voor en van mijn vrouw en dat is maar beter ook. Haar eerste auto was een Alfa romeo 145qv en daarna hebben we wel eens een tweede auto gehad in de vorm van een Alfa spider uit 1986, maar die was voor de hobby. Ivm nieuw huis en andere kosten moest ik deze helaas van de hand doen, maar eenmaal gesetteld en alles op orde was het toch handig om een tweede auto te hebben en mijn vooorwaarde was:
- Italiaans
- temperament/cult of emotie
- 4/5 deurs
- goedkoop in verzekering en wegenbelasting(en brandstof)

Als snel was de kijk naar een panda, maar mijn budget werd steeds verder bijgesteld omhoog. Een climbing of een emotion met panoramadak moest het worden, maar toen zag ik de 100HP.. Na veel zoeken budget weer omhoog en een mooie gevonden. Toch even buiten budget gekeken en met nog wat erbij zag ik een auto met de helft minder km's en een mooie staat plus opties. Deze bekeken en na overleg aangeschaft. de vorige eigenaar had er zeer goed op gepast en dat kon je in alles zien. Voor mijn gevoel kocht ik een nieuwe panda.

Het rijden
Dammed wat is dat wennen; kneiter stug en lekker soepele motor. Na de motor te hebben leren kennen komt zijn ware giftigheid naar boven. Italiaanse Pk's dus toeren maken! en dat kan ie lekker. Ook normaal rijden is zeer fijn, dit tevens dooor de 6e versnelling. Bochten werk is verslavend en de grens gaat steeds verder. Auto glijdt wel, maar over 4 wielen dus dat is fijn.
Met de sport stand wordt ie zeer nerveus en moet men al een sportieve rijstijl willen hanteren anders is dit te agressief. Als je van geeftm wil, lekker aan zetten. ASR vangt je fouten redelijk goed op.

Comfort
Niet van de vering en stoelen zijn veredelde krukken (vergeleken met onze V70). Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Het blijft een panda, maar met meer steun en verstel mogelijkheden. het rijden voelt zeer degelijk, en op het asfalt heerlijk.
Dashboard is voor een miniauto zeer compleet en nog luxe uitstraling. Radio zit boven en dit is super ivm bedieningsgemak en zicht op de weg. De parrot en verbeterde audio maakt de reis lekker comfortabel.
Achterin zit ik ok, maar veel ruimte rondom hou je niet over, maar hoeft ook niet. Hoofdruimte is zat.
versnelling pook zit op perfecte plek en met middenarmsteun zit ik met 1,87 goed.

Verbruik
Met pittig rijden 1:13, maar dit gaat beter worden omdat mijn vrouw er toch hoofdzakelijk in gaat rijden. dit ga ik bijhouden met de monitor op autoweek.

PRIVATE LEASE Fiat Panda

Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid City Life (5D/6H)
€ 309
 
Leaseplan
Fiat Panda 1.0 Hybrid Cross (5D/6H)
€ 334
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens