Fiat Panda 1.3 Multijet 16v Dynamic (2006)

Fiat Panda
Fiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat Panda - interieurFiat Panda - interieur

UitvoeringPanda 1.3 Multijet 16v Dynamic
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Update 4 maart bij 47.000km

Onveranderde, positieve, ervaringen.
Zojuist een beurt uit laten voeren, kosten: 136 euro

Update 16 november bij 42.000km
In het weekend rijd ik er zelf steeds vaker in, we hebben één autostoel voor onze zoon en wisselen is niet mijn hobby dus pak ik vaak de auto van mijn vrouw. Wat vooral opvalt is dat het schakelen erg soepel verloopt, de rest van de auto bevalt ook nog uitstekend. Na twee jaar nog altijd niet één mankement! Fijne auto, die blijft nog minstens vijf jaar.

Update 29 september.
Inmiddels op 39.000km
Probleemloos.

Update 9 mei
Buiten een parkeerschade is er niets bijzonders voorgevallen. De eerste grote beurt (30d km) is uitgevoerd zonder dat er bijzonderheden waren. Kosten: 254 euro.
De auto zelf bevalt nog altijd uitstekend, de deuren vallen met een mooiere plof dicht dan van onze Laguna. Kortom een degelijk gevoel bij deze auto. Die mag nog wel minstens vijf jaar blijven.

Eind 2006 ontstond er plotsklaps behoefte aan een nieuwe auto. De op dat moment 8 jaar oude Punto was een kopje kleiner gemaakt bij een kop-staart botsing.
Op zoek naar een andere auto dus! De selectiecriteria waren: Bij voorkeur diesel, voorkeur voor vijf deuren, airco en liefst een hele nieuwe en ook nog per direct leverbaar. Twee dagen later kwamen we thuis met een Fiat Panda 1.3 multijet Dynamic!

Verbazingwekkende hoeveelheid ruimte voor zo’n kleine auto! Bijzonder pittig voor slechts een 1.3 motortje en tegelijk werkt alles erg soepel en vanzelfsprekend. De remmen zijn vrij bijterig en de koppeling kent een vrij korte slag maar dat waren we al gewoon van de punto. De auto is bijzonder vriendelijk om te zien en tegelijkertijd bijzonder volwassen in het gebruik.

Hij rijdt erg prettig op provinciale en stadswegen, op de snelweg maakt hij al snel teveel toeren. De indruk bestaat dat hij behoefte heeft aan een 6e (of langere 5e) versnelling. Het zou hem op de snelweg net even zuiniger en stiller maken. Voor de rest is het comfort meer dan ok!
De standaard radio in de Dynamic is echter niet al te bijzonder. Het geluid klinkt niet al te vol. Wellicht is er bespaard op de speakers?

Gemiddeld verbruik ligt zo rond de 4,8L op 100km, zonder dat daar echt moeite voor wordt gedaan.
De auto wordt gebruikt als 2e auto, maar er worden nog juist voldoende km afgelegd om het dieselrijden rendabel te maken. (In België wordt het omslagpunt eerder bereikt).

Update 4 maart bij 47.000km
Beurt uitgevoerd door de dealer, de voorste remblokken zijn daarbij vervangen. Gezien de hoeveelheid stoplichten die dagelijks gepasseerd worden lijkt me dat een normaal gegeven bij deze kilometerstand.
Geen problemen, geen piepjes, geen rammeltjes, prima functionerende auto!

Update 9 mei 2008 Nog altijd geen issues.
Grote beurt bij 30.000km koste 254 euro.

Geen
Kleine beurt bij 15.000km kostte welgeteld 50 euro.

Einde verhaal...

Deze auto is nagenoeg perfect gebleken.

Op een modificatie vanuit een terugroepactie na is er nooit enig garagebezoek geweest buiten de reguliere onderhoudsbeurten (15.000km per jaar, dus 1x per jaar)

Buiten olie en filters zijn 1x de remblokken vervangen. De banden waren nog origineel.

Maar... op de grens van 4jaar oud is hij helaas betrokken geraakt bij een ongelukkige rijstrookwissel met de nodige schade tot gevolg. Uiteindelijk verkocht aan een Duitse handelaar, of het voor onderdelen of herstelling is? Geen idee.

De auto zelf was perfect, echter onze gezinssituatie was wel veranderd dus de keuze is nu gevallen op een iets grotere auto welke zowaar uitgerust is met een bagageruimte ;-)

Hij is opgevolgd door een Citroën C4 1.6HDI Tonic met pack image.