Fiat Panda 1.3 Multijet 16v Dynamic (2005)
Uitvoering | Panda 1.3 Multijet 16v Dynamic |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ik rijd nu bijna 15 maanden met deze Panda diesel en ben er erg tevreden over. Zoals men kan zien rijd ik er erg veel mee, ongeveer 50.000 km per jaar.
De reden dat ik deze auto heb gekocht is heel simpel: hij is goedkoop in aanschaf, gebruik en onderhoud en rijdt gewoon perfect. Ook op lange afstanden is hij heel comfortabel. Ik heb er airco in, CD speler met stuurbediening en een groot schuifdak. De motor is ongelofelijk pittig, 160 km per uur is geen enkel probleem. De motor is ook behoorlijk stil.
Veel mensen denken bij een Panda aan de oude Panda met van die hangmatjes als stoel en een spartaans dashboard, maar als ze er eenmaal ik gezeten hebben zijn ze verbaasd van de vooruitgang. Ik vind het dashboard wel iets van een cockpit weg hebben.
Ik heb de auto zakelijk gekocht en rijdt hem ook alleen maar zakelijk, dus ook nog eens geen bijtelling. Goedkoper rijden kan werkelijk niet. Hiervoor reed ik in een Mercedes diesel van 25 jaar oud. Toen had ik weliswaar geen / nauwelijks afschrijving en wegenbelasting maar die verbruikte ruim 2 x zoveel diesel.
Steeds als ik de auto bij de garage breng voor een grote beurt dan valt de monteur van zijn stoel door het grote aantal kilometers dat ik weer gereden heb. Binnenkort verwacht ik eigenlijk een lintje van de Fiat importeur ...