Fiat Panda 1.2 Emotion (2005)
| Uitvoering | Panda 1.2 Emotion |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand bij aanschaf | 95.000 km |
| KM-stand laatst | 110.000 km |
Leuke auto, maar veel pech.
Deze Panda hebben wij in november 2011 gekocht. Bij een onhafhankelijke garage, maar hij komt van een dealer, die het boekje netjes heeft ingevuld. Het is een mooie auto in een luxueuze uitvoering. Duologic, ( niet echt zuinig trouwens ) airco, alles electrisch, radiobediening op het stuur, parkeer sensoren, etc.
Kort na aankoop bleek de auto olie te lekken. Dat was vanwege een kapotte pakking, de garage op mijn werk kon dat snel en voordelig oplossen.
Een paar weken later begonnen de achterremmen een schurend geluid te maken. In afwachting van een bezoek aan de garage, de afspraak was al gemaakt, begaf de voering van de remtrommel het. Na een bezoek aan de Kwik Fit waren we 590 euro lichter, omdat de uitlaat ook aan vervanging toe was.
Twee weken geleden bleek bij het invallen van de duisternis dat de dimlichten het niet meer deden. De wegenwacht heeft ons met een noodoplossing geholpen. Bij de dealer bleek dat de stekker van de verlichting was vastgesmolten in de zg. bodycomputer. Het hele ding is vervangen, dat kostte bijna 500 euro.
En nu, we hadden hem net een paar dagen terug, staat hij weer bij de garage. Een sleepauto heeft hem daar heen gebracht. Tijdens het rijden viel de auto plotseling stil, waarschijnlijk is de brandstofpomp de oorzaak. Hopelijk kan de dealer ons matsen, wij zijn nog steeds financieel aan het bloeden van de vorige keer.
Kortom, veel pech bij een overigens fijne auto.