Fiat Panda 1.2 Edizione Cool (2008)
Uitvoering | Panda 1.2 Edizione Cool |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik heb ongeveer 50.000km met veel plezier in mijn Renault Megane Coupe gereden zonder ooit grote problemen te ervaren. De auto heeft mij in onderhoud nooit veel gekost. Wel begon ik te merken dat de auto soms wat kuurtjes kreeg. Zo leek de uitlaat te lekken en de koppeling leek moeilijk te doseren. Het was voor mij tijd om een nieuwe en waardige vervanger voor de coupe te vinden, die naar mijn mening ook te dorstig was en niet erg ruim.
De nieuwe auto moest aan een paar eisen voldoen:
-Compacte stadsauto met toch veel ruimte (rubberboot met motor moet er inpassen)
-Zuinig
-Goedkoop
-Leuk uiterlijk.
Na wat dealers te hebben bezocht is mijn keuze op de fiat Panda gevallen. Dit is in mijn ogen toch 1 van beste keus in dit segment. De Coupe kon ingeruild worden(inruilwaarde viel me mee) op een nieuwe Bossa Nova White Edizione Cool met mistlampen, elektrische spiegels en radiovoorbereiding.
Na 4 weken(8 was verteld) stond de Panda al bij de dealer, na een (lange) week wachten kon ik hem ophalen. Ik was erg gewend aan de lage zit van de megane en ik vind de hoge zit van de Panda in vergelijking erg comfortabel. De auto is erg stil en reageert goed in de bochten. Ik heb er helaas nog niet veel mee kunnen rijden maar wanneer ik meer ervaring heb zou ik dit hier neerzetten!
Een paar dagen na aflevering kwam ik er achter dat de deur aan passagier zijde de dorpel raakte bij dichtgaan. De dealer heeft dit verholpen
Ingelopen
De panda is nu ongeveer een half jaar in mijn bezit. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Ik heb er inmiddels 5000 km mee gereden in hij rijdt merkbaar vlotter en zuiniger als in het begin. De motor komt iets vlotter op toeren en laad zich makkelijk schakelen.
Het ontbreken van een lamp in de achterbak is voor mij wel een gemis. Het blijkt echter dat alle voorbereiding voor dit lampje wel aanwezig is en het een kwestie is van een lampje voor 20 euro bestellen bij de dealer. let er hierbij wel even op dat de voorbereiding bij goedkope uitvoeringen kan ontbreken.
Voor iedereen die een panda heeft of er een gaat kopen kan ik van harte het pandaforum aanraden http://forum.fiatpandaclub.nl/
Over 5000 km voeg ik meer ervaringen toe, dan hoop ik ook eindelijk de airco getest te hebben!