Fiat Panda 1.2 Edizione Cool (2007)

Fiat Panda
Fiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat Panda - interieurFiat Panda - interieur

UitvoeringPanda 1.2 Edizione Cool
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Update 30-10-2008

Onze panda is inmiddels verkocht. We hebben er ruim 41000 plezierige kms mee gereden. Het verbruik bleef laag rond de 5,6 l 100km. Er zijn geen problemen opgetreden en de auto bleef goed voldoen. Wel heb ik het idee dat de banden Conti nogal snel sleten in verhouding tot wat ik gewend ben (Michelin). Ze zijn zeker niet aan vervanging toe maar voelden op natte wegen nogwel eens \"glad\" aan. Intussen staat er een nieuwe Panda voor de deur, in de nieuwe Emotion uitvoering in Orleans blauw. Volgens ons is de Panda een echte aanrader, ruim (voor zijn klasse) zuinig, compleet en comfortabel.

Update 13-1-2008

De eerste 20.000 km beurt zit er op, bij ruim 22.000 km. We rijden meer dan verwacht maar de auto doet het nog steeds uitstekend. De kosten vielen ook erg mee 150 euro aan kosten voor een beurt. Het verbruik is ook nog steeds uitstekend ook tijdens snelweg ritten. De cruise control is een aanrader, maakt het rijden erg comfortabel, zeker op de snelweg. De achteruitrij sensoren heb ik er nog niet ingezet, komt wellicht nog. Het enige nadeel is dat bekleding snel vlekt. Wij zijn er nog steed erg tevreden mee en kijken stiekem al naar een nieuwe voor begin 2009.

update 7-5-2007

De Panda doet het erg goed, we rijden meer dan gepland. Van de week een cruise control ingebouwd. Koste wel wat tijd maar de Panda rijdt er erg goed mee. Het gebruik is nu gemiddeld 5,5l per 100km prima dus. De motor is duidelijk soepeler dan de eerste kms en leent zich ook prima voor het nieuwe rijden. Het volgende projectje is het inbouwen van achteruitrij sensoren. Al met al nog een erg fijne auto

Sinds half januari rijden we rond in onze oranje metallic Panda. Tot nu toe rijden we er te veel mee, ca 500 km per week. Hij bevalt ons erg goed, het verbruik is uitstekend ca 1/16,6 tot nu toe. Dat is uitstekend want daar zitten ook 120 Autobahn kms bij. Het comfort is uitstekend. Vier personen passen er prima in. De onwaseming is minder de airco vormt dan de uitkomst. Uit de reviews bleek dat een hoogte verstelbare stoel een aanrader is, wij vinden dat ook. Het verhoogt het zitcomfort en de stuurpostitie.
Als extras op de auto hebben we hoogte verstelling stoel, alle extra aibags, radio voobereiding, metallic lak en een volwaardig reservewiel, een bagagenet in de kofferbak(handig) een set rubber matten (goedkoper dan stof en makkelijker schoon te maken)een rubber kofferbakmat en een set winternbanden gekocht. Dat reservewiel is erg goedkoop, (daar koop je geen band voor)aanrader. Het geluid van de speakers vind ik minder en het is een behoorlijk karwei om die te wisselen, de deurpanelen moeten los. Tevens heb ik een nieuwe hoedenplank gemaakt en een carkit ingebouwd. ALs je hier mee bezig bent valt op hoe degelijk de auto in elkaar zit. Dat is echt een enorme verbetering met de zuid Europesche auto’s van 10 jaar geleden.
De auto bevalt ons ontzettend goed. Het is een ideaal bakkie voor in de stad, stuurt lekker makkelijk, is comfortabel en snel genoeg voor normaal verkeer. We vinden de achterbank voor 2 personen met de verstelbare hoofdsteunen erg prettig kunnen namelijk omlaag als er niemand in zit. De kofferbak is net groot genoeg om twee boodschappenkratten in te vervoeren. AL met al erg leuke wagen en een goede kleur dat oranje, ziet er leuk uit (net als de bekleding).

Geen enkel dus kosten 5 sterren is even afwachten