Fiat Panda 1.2 Dynamic (2009)

autoreview

Fiat Panda 1.2 Dynamic (2009)

Signalement

UitvoeringPanda 1.2 Dynamic
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf67.937 km
KM-stand laatst205.000 km
Lezerswaardering: 71%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

1000 km.

 • 69.000 km

Ik heb de Panda nu 3 weken. Ik heb de auto van bekenden overgekocht (die de auto 1 jaar oud kochten met 20000 km op de teller) voor een schappelijke prijs. De Panda is goed onderhouden en ziet er als nieuw uit.

De eerste weken zijn erg goed bevallen. De auto rijdt en schakelt soepel en ik ben erg te spreken over het verbruik (4,7 ltr/100 km). Ik moet erbij zeggen dat ik vooral langere afstanden rijd volgens het 'nieuwe rijden'. De auto is betrekkelijk ruim en wat mij vooral opvalt is de stilte tijdens het rijden. Ik hoop op nog vele goedkope kilometers.

5000 km

 • 73.000 km

De Panda bevalt nog steeds goed. Wij hebben geen problemen en onverwachte kosten gehad. Het verbruikt ligt rond de 1 op 19.

10.000 km

 • 78.000 km

Na dik 10.000 km is de Panda voor groot onderhoud naar de garage geweest. Het volgende is gebeurd:
- remblokken + schijven vervangen: remblokken begonnen los te laten waar de metalen delen op elkaar zitten en de schijven waren op.
- draagarmrubbers vervangen: 1 was er doormidden.

Wat er aankomt is de achterdemper. De buitenste laag is rot. Ik hoop dat hij het nog even volhoudt.

Kortom: wat kleine tegenvallers al horen remmen en dergelijke er natuurlijk bij. De achterdemper vind ik wel snel aan vervanging toe.

15.000 km

 • 83.000 km

Nog steeds super betrouwbaar en zuinig. Het blijft een fijne een auto. En ook in de bergen kan hij goed meekomen.

20.000 km

 • 88.000 km

Geen bijzonderheden.

25.000 km

 • 93.000 km

Tot nu toe goed de winter door.

30.000 km

 • 98.000 km

Geen bijzonderheden. De auto heeft een kleine beurt gehad waarbij 2 banden moesten worden vervangen. De APK werd probleemloos met 2 jaar verlengd. Ik heb inmiddels stoelhoezen geplaatst, de bekleding is toch wel erg vatbaar voor vuil en moeilijk schoon te krijgen. Het resultaat mag er zijn:)

40.000 km

 • 108.000 km

Vlak voor de zomer deed 1 voorlamp het niet meer. Ik was er vrij snel achter dat de stekker was doorgebrand (schijnbaar een Panda-kwaal). Verder gaat de Panda als de brandweer.

45.000 km

 • 113.000 km

Enkel een probleem gehad met de koplampstekker die doorbrandde. Mijn garage was gelukkig vindingrijk en hebben en goedkope manier gevonden om het probleem te verhelpen.
Verder nog steeds tevreden!

60.000 km

 • 126.000 km

We zijn weer heel wat kilometertjes probleemloos verder. De auto heeft voor de zomer groot onderhoud gehad waarbij de distributieriem e.d. is vervangen. De einddemper die 2 jaar geleden zijn beste tijd al gehad leek te hebben zit er trouwens nog steeds onder en is nog steeds dicht.
Deze zomer ben ik met de Panda naar Noorwegen geweest. Een grotere zwaardere auto heeft dan zeker zijn voordelen, maar met de bergen en grindwegen had hij weinig moeite. Een verbruik van bijna 1/20 op lange afstanden met veel 80 km wegen is natuurlijk ook erg prettig.

70.000 km.

 • 137.000 km

De Panda wordt nog steeds intensief gebruikt en loopt nog als een zonnetje. Geen bijzonderheden.

80.000 km

 • 148.500 km

Bij de APK waren er geen bijzonderheden, enkel slijtagezaken zoals 4 nieuwe banden. Begin september is de accu vervangen, de Panda startte ineens niet meer. Verder nog steeds een prima auto.

85.000 km

 • 153.000 km

De Panda rijdt nog steeds prima zonder fratsen. De zonneklep aan de bestuurderszijde is afgebroken, deze met een sloopexemplaar vervangen. Al rondbellend naar sloperijen kwam ik er achter dat het afbreken van de zonneklep een Panda-kwaal is, bijna nergens hadden ze deze nog. Er uiteindelijk een van 2 tientjes gevonden (wat ik nog vrij duur vind, maar nieuw is de prijs helemaal belachelijk).

De APK is na het vervangen van 2 stabilisatorstangen verlengd. De Panda heeft zoals ieder jaar tot nu ook weer onderhoud gehad bij de vaste garage.

Update

 • 185.000 km

We zijn al weer een hele poos verder sinds de laatste 'ervaring'. Er valt echter niet veel te zeggen. De Panda doet wat die moet doen zonder gedoe, dag in dag uit. De laatste Apk-keuringen en onderhoudsbeurten waren zonder noemenswaardige zaken(uitlaatklemmen e.d). De tand des tijds is de auto inmiddels wel aan te zien; wat plekken in de lak, deukjes en krassen. Maar we rijden er lekker mee door.

Update

 • 205.000 km

Met de Panda wordt dagelijks gereden, blijft een prima auto die voldoet aan onze wensen.
Afgelopen 2 jaar groot onderhoud (uitlaat, distributie en waterpomp, banden) laten uitvoeren.
Een reparatie gehad; een remcilinder (L.A) en een stukje remleiding is vervangen. Kosten vielen mee.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Fiat Panda

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens