Fiat Panda 1.2 Dynamic (2004)
| Uitvoering | Panda 1.2 Dynamic |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 18 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Als je in een Fiat Panda zit blijkt hij veel ruimer dan je er aan de buitenkant vanaf ziet.Met vier volwassenen wordt het wat krap, maar valt niet tegen evenals de bagageruimte waar toch plaats is voor 4 boodschappentassen.
De Panda ziet er van binnen en van buiten leuk uit. Nadeel van de lichte stoffen stoelbekleding is dat het nogal besmettelijk is.
Het weggdrag van de Panda is bovengemiddeld. Hij rijdt als een auto uit een hogere klasse.
De vering is redelijk comfortabel, waardoor hij iets overhelt in snel genomen bochten. Het geluid van de motor blijft altijd netjes op de achtergrond, alleen het windgeruis boven de 100km/u had iets minder gemogen.
De motor is vlot genoeg en hoeft niet zoals bij veel 16 kleppenmotoren op toeren gehouden te worden om te presteren. Het benzineverbruik van 1 op 15,5 valt me niet tegen aangezien ik veel korte afstanden in de randstad rijdt.
Ik heb de Panda nu meer dan 1 jaar in bezit en er zijn geen storingen aan het licht getreden. Ook is de wagen nog steeds rammelvrij.
De motor bleef bij gas loslaten wel altijd een fractie van een seconde naijlen. Dit is bij de eerste onderhoudsbeurt middels een update van de sofware van het motormanagementsysteem verholpen.