Fiat Panda 1.2 Dynamic (2004)
Uitvoering | Panda 1.2 Dynamic |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
eerste ervaringen
Voor mijn vriendin, na het behalen van haar rijbewijs, een Fiat Panda aangeschaft als 2e auto.
We wilde een leuke, eigentijdse auto, niet te groot, liefst een vijfdeurs met oog op eventuele toekomst maar ook gebruiksgemak. Hij moest volwassen aanvoelen (=lees veilig) en ook door de keuring komen bij een vrouw, dus aantrekkelijk. Ook wilde we wel enige luxe.
Uiteindelijk kwamen we terecht bij de Fiat Panda. In 1e instantie tikt hij alle criteria aan, behalve de aantrekkelijkheid. De Panda is toch vaak te zien als "bejaarden"auto. Gelukkig zijn er vele van verkocht sinds 2003 en met dealer acties op dit moment en de fiat 500 worden ze met bosjes ingeruild met zeer aantrekkelijke kilometerstanden. (de prijzen zijn overigens nog erg hoog, duidelijk geen standaard Fiat-afschrijving)
Onze keuze is uiteindelijk gevallen op een gele (mamboo yellow) dynamic versie van begin 2004. Als extra optie heeft deze auto lichtmetalen velgen (welke standaard zijn op de luxere emotion) en een glazen sky dak en mistlampen. interieus is ook geel en het geheel oogt zeer goed. Gele basis, en het zwart ogende dak past goed bij de zwarte dagrails, spiegels, stootstrips en grille. Goede combinatie en de Panda oogt hip en stoer.
van binnen is de auto heerlijk ruim, door de lichtgele bekleding (wel besmettelijk, maar dat is de blauwe ook!) en het vele glas inclusief het dak heb je een heel open gevoel. De stoelen zijn zeer zacht maar bieden geen enkele zijdelingse steun (Wat ook niet echt nodig is). hoofdruimte is er genoeg net als beenruimte. achterin kan je redelijk zitten mits de voorstoel niet in de achterste stand staat. Knoppen zitten op de juiste plek (even wennen dat raambediening centraal op het dashboard zit)De geintegreerde radio (ook een optie) ziet er mooi strak uit, het geluid van de speakers valt wel erg tegen.
Het plastic stuur is lekker dik en goed van vorm, maar helaas erg glad.
Rijden gaat prima, de motor is redelijk stil en voor stadswerk is het prima meekomen met zijn 60pk. Invoegen op de snelweg vergt wat meer geduld maar eenmaal op de snelweg is de auto verrassend rustig. De auto is hoog en niet zwaar dus op de snelweg wel uitkijken voor rijwind (bij vrachtwagens inhalen!) Voor lange mensen (zoals ik) zit de versnellingspook wel tever weg en moet je echt naar voren komen. Onderstel zelf is redelijk week geveerd, uitkijken dus wanneer je met iets te veel snelheid door een bocht gaat, echt communicatief word het nooit.
Inparkeren is ideaal door zijn korte lengte, rechte achterkant en met de city knop is het sturen te doen met je pink.
We hebben verder nog niet veel gereden maar meer informatie volgt zsm (ook met een foto)