Fiat Panda 1.2 69 Emotion (2010)

Uitvoering | Panda 1.2 69 Emotion |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Ervaringen na twee jaar Panda
De Panda heb ik in juni 2010 aangeschaft vooral om te gebruiken als vervoermiddel van en naar mijn werk. Dat is heen en terug zo ongeveer 140 Km per dag. Ik rijd ongeveer 25 Km over de snelweg en 45Km over provinciale- en binnenwegen.
Nu, twee jaar later en bijna 70.000 Km verder toch ook maar eens mijn ervaringen delen over de Fiat Panda.
De auto rijdt prima. Komt, ook op de snelweg, goed met het overige verkeer mee. Goede wegligging maar bij veel wind wel een beetje zijwind gevoelig. In de 1e, 2e en 3e versnelling is de auto nog enigzinds pittig. Daarboven niet meer.
Met de kleine draaicirkel is inparkeren erg gemakkelijk. Over het algemeen vind ik dat de wagen veel biedt voor weinig geld.
Nadelen:
Het ruitensproeier reservoir is moeilijk te vullen. Altijd gesop, ook met gebruik van een trechtertje.
De auto gooit veel water op de achterbumper en achterruit bij het rijden in nat weer. Daardoor is de achterkant snel vuil.
De pook schakelt wat hakerig. Is vooral een kwestie van wennen, maar toch.
Problemen:
Na ongeveer 30.000Km warmtewisselaar van de airco lek. Is onder garantie gerepareerd.
Na ongeveer 56.000Km vuldopje ruitensproeierreservoir afgebroken. Op eigen kosten vervangen voor een nieuwe.
Voordelen:
Lage aanschafprijs.
Lage onderhoudskosten.
Laag benzine verbruik, ik rijd gemiddeld 1:19 in de zomer en 1:17,5 in de winter. (winterbanden)
Redelijk ruim voor een auto in deze klasse.
Goed zicht rondom, mede door de grotere achteruitkijk spiegels.
Auto is van binnen redelijk stil.
Goede zit, geen last van mijn rug bij lange afstanden.
Bedieningselementen / knoppen logisch geplaatst en werken soepel.
Automatische airco werkt prima.
Al met al ben ik zeer tevreden over mijn “Classic” Panda.
Na twee jaar en 68.000Km verder heb ik besloten mijn Panda in te ruilen voor de Nuevo Panda 85pk, in ongeveer dezelfde uitvoering.
De reden om over te gaan op weer een Panda is vooral mijn grote tevredenheid over de dealer en de Panda.
Mvg, HJ