Fiat Panda 1.2 69 Edizione Cool (2010)
Uitvoering | Panda 1.2 69 Edizione Cool |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Heerlijk wagentje
Na lang wikken en wegen hebben we besloten om een nieuwe auto te kopen. De nieuwe auto moest de nieuwe Fiat Punto worden met 1.3 dieselmotor. Ons idee was om heel zuinig en goedkoop te rijden. Na het samenstellen van de Punto kwamen we op een kleine 18.000,00 euro uit.
Omdat wij echt 2 auto's nodig hebben, hebben we besloten om 2 nieuwe Panda's te kopen totaal 18.500,00 euro. Na het rijden van de proefrit in de Panda waren we helemaal overtuigd. Dit moet hem gaan worden. Na een snelle levertijd van 2,5 week konden we een maand geleden beide de auto's ophalen.
Helaas heb ik in de nieuwe auto nog niet heel veel kunnen rijden ivm vakantie. Na de vakantie zal ik er echt van gaan genieten. De eerste KM gingen prima. Heerlijke wegligging voor zo'n klein auto'tje. Dat was in de cinq en seicento wel anders. Van binnen is de auto heel netje afgewerkt en is lekker stil tijdens het rijden. Zit nu op een gemiddeld verbruik van 1 op 15, dat moet dus beter kunnen.
Reuze blij mee
We hebben nu beide auto's al een paar maanden en rijden nog steeds met heel veel plezier. De km stand van mijn auto is inmiddels 3080.
Ik zit momenteel op een gemiddelde verbruik van 1 op 18,145 en dat is ten opzichte van de vorige meting een stuk gunstiger. Rij snelweg en binnen de bebouwde kom. Op de snelweg komt de auto goed mee en is lekker pittig (voor zijn formaat). Kan gerust 130 of 140 linkerbaan rijden zonder dat je het merkt, geen extra geluidjes of onprettige wegligging.
De motor is erg stil ook bij hoge snelheden en voor het stoplicht lijkt het net alsof de motor uitstaat.
Nadeel van beide panda's is dat de ramen van binnen beslaan als je met vochtig weer in de auto zit. En als ik precies 2000 toeren rij met mijn auto in zijn 4 dan schokt de auto ligt, hiervoor moet ik even een afspraak maken bij de dealer om het te laten nakijken. De andere Panda heeft het namelijk niet