Fiat Panda 1.2 Edizione Cool (2008)

Fiat Panda
Fiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat PandaFiat Panda - interieurFiat Panda - interieur

UitvoeringPanda 1.2 Edizione Cool
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2022

10k in de panda

4x per week moest ik 15km reizen, dit ritje werd veelal op de fiets gedaan en bij slecht weer met de bus. Op de fiest kostte dit zo'n 40 minuten, maar met de bus kostte dit helaas meer dan een uur. En dat voor 15km! Na dit twee jaar lang volgehouden te hebben heeft een reeks van gemiste overstappen en vertragingen mij over het randje gedrukt om een extra auto te kopen.

Centrale deurvergrendeling, electrische ramen, airco, trekhaak en een laag brandstofverbruik. Daar kwam de panda. De trekhaak was een bonus, ik ben veelvuldig fietser dus de mountainbike kan mooi achterop.

Mijn reis is nu geen uur meer, maar slechts 20 min. De panda is al aardig op leeftijd maar is ondanks dat nog best efficient, 1:18 haal ik altijd wel tenzij ik de Airco aanzet. Het motortje is heerlijk soepel, maar je moet geen haast hebben. Ook het interieur ziet er uit alsof het van oma is geweest, al heeft in tegenstelling tot oma, nouwelijks piepjes en kraakjes. Het onderstel daarintegen wel. Maarja, wat vervacht je van een auto uit 2008

De leeftijd komt ook terug met kleine gebreken, zo heeft de thermostaat het begeven en is er een stekkertje bij de achterlichten geoxideerd. Gelukkig is deze auto zo simpel dat ik dat allemaal zelf kan fixen met een ochtendje sleutelen. Verder begin je de leeftijd te zien aan andere delen, van de velgen begint de lak af te bladeren, een van de koplampen was dof geworden, het rubbertje rond de antenne valt uit elkaar, en de plastic klemmetjes van de opvangbak onder de voorruit zijn afgebroken. Allemaal kleine dingetjes die snel verholpen zijn, maar toch.

Al met al een heel praktisch autotje wat weinig kost en tot op heden zeer betrouwbaar is gebleken. Doordat hij zo simpel is kan je zelf ook nog het meeste onderhoud doen, al ga ik wel de distributieriem door een garage laten vervangen.... Dat gaat me net te ver op de oprit.