Fiat Grande Punto 1.9 Multijet 8v 130 Sport (2006)
Uitvoering | Grande Punto 1.9 Multijet 8v 130 Sport |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Het was me een hele verrassing, na jaaaren Seat gereden te hebben om nu ipv de Ibiza FR TDI, die ik initieel besteld had, een Fiat GP te gaan rijden, weet niet of het komt door het lederen interieur, ik weiger pertinent om in een auto te rijden met het Talpa logo op de bekleding, maar dat geheel terzijde, maar de afwerking is fenomenaal! Geen rammeltje, geen piepje, helemaal niks, je hoort duidelijk dat er een dieseltje in het vooronder ligt, maar schakel naar de 6 en je merkt er niks meer van!
Wat werkelijk opvalt is de stijfheid van de carrosserie, dit in combinatie met het sport onderstel, en de 17’ wielen, geeft de auto een prachtige wegligging met een absoluut minimum aan bodyroll. Het hoge koppel, en helaas de voor dieselrijders zo vertrouwde smalle powerband, maakt dat je je helemaal het apezuur schakeld (6), maar dat beloont zich terug door een best sportief karakter, mededoordat het vermogen prima op de weg kan worden overgebracht.
Heb de optie met het Blue&Me windows mobile based mediacentre, met USB aansluiting in het handschoenkastje, en na even te hebben moeten wennen vind ik het werkelijk het einde. Goed geluid, alles in te stellen, voor zo goed als iedere beetje moderne telefoon met bluetooth kan het als carkit fungeren, voice recognition, een aanrader!
Eindgebruiker problemen, ik was heeeel erg gewend aan de Seat setup van de bediening, maar ben hier nu al prima aan gewend.