Fiat Grande Punto 1.9 Multijet 8v 120 Emotion (2007)

Uitvoering | Grande Punto 1.9 Multijet 8v 120 Emotion |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Fantastische auto...
Ik rijd nu (23-01-2007) 2 weken in mijn GP. Ik heb er de eerste 1000 km op zitten. Tijd voor een eerste review.
De motor rijdt heerlijk, wat je ook wel mag verwachten van deze diesel. De acceleratie is top, zeker zodra hij bij de 2000 toeren in de buurt komt. Hij blijft goed doortrekken in de verschillende versnellingen. Zelfs nog in zijn 5.
De 6de! versnelling is even wennen. Als je even wat af moet remmen op de snelweg (naar +/-100 km/u) en je vergeet terug te schakelen naar 5, dan kan het ’gebrek’ aan vermogen en koppel je nog wel eens verrassen.
Zuinig? Nou nee niet echt, met een verbruik van 1:15 had dit vast beter gekund, ook voor de 1.9. Maar misschien dat dit nog beter wordt (pas 1000 fanatieke km).
Wegligging is prima. Gaat goed door de bochten. De auto is redelijk stug afgeveerd maar zeker niet oncomfortabel. Het stuur is in alle richtingen verstelbaar (nee, niet links en rechts), wat het rijcomfort ten goede komt.
Dit is de tweede serie GP en heeft dus (nog) niet de bekende problemen van de eerste serie, zoals het geluid in het stuurhuis en het scheve dashboardkastje. Wel is er nog 1 punt dat meerder types van Fiat en Alfa schijnen te hebben: de Radio. En dan wel het probleem met de TA (filenieuws): Wanneer ik de radio op een normaal volume (6) heb staan en het file nieuws begint, springt het volumeniveau over op 20. Nadat ik 2 keer bijna door het dak sprong, staat nu de TA (voorlopig) uit. Verder is het geluid gewoon goed.
Verder nog niet echt op of aanmerkingen. Er zal over een aantal kilometers nog wel een update komen.
21-02-07 Update:
Nu weer 2000 kilometers erbij. En ik blijf er bij dat het een heerlijke auto is. Ondanks dat er wat probleempjes zijn (geweest). Nog eens over de zuinigheid: Als je zuinig wilt rijden met de diesel neem dan niet de 1.9 --> 1:15 is toch wel gemiddeld. Ik rijd ieder dag 100km, waarvan 80 snelweg en wanneer het kan rijd ik ongeveer 130-140 op de teller (120-130 volgens tomtom), maar vaak door de drukte kom ik niet boven de 100 uit. Toch moet ik erg veel moeite doen om 1:16 te halen.
23-01-07 - 1000km: ’Hill Holder’ (houdt de rem 2 sec vast wanneer je op een helling staat) geeft een aantal keer een foutmelding en verdwijnt na verloop van tijd weer. Bij Dealer geweest --> Alles gereset en de melding is voorlopig niet meer terug gekomen.
21-02-07 - 3000km: Probleem met de motor. Naar de garage geweest, bleek een probleem te zijn met de aansturing van de gasklep. Gasklep is vervangen geheel in de garantie. Verder het probleem met de ’Hill Holder’ blijft terugkomen. Ook nadat deze opnieuw is gereset, geen groot probleem (lost zichzelf iedere keer op), wel soms erg irritant. Nog maar eens een keer langsgaan dan.

Fiat Punto Grande 1.4-16V Edizione Lusso Airco, boordcomputer, Elek. ramen voor, lage km stand met nap! Volledig onderhoud!! Zeer nette en comfortabele Fiat Grande Punto 1.4-16V in de luxe Edizione Lusso-uitvoering. Deze sportieve hatchback combineert Italiaanse stijl met degelijkheid en rijkelijke uitrusting. 1.4
- 2008

Fiat Punto Grande 1.2 Dynamic