Fiat Grande Punto 1.4 16v Sport (2006)

Fiat Grande Punto
Fiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat Grande Punto - interieurFiat Grande Punto - interieurFiat Grande Punto - interieurFiat Grande Punto - interieurFiat Grande Punto - interieur

UitvoeringGrande Punto 1.4 16v Sport
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Plannen voor een nieuwe VW Polo gingen accuut op de schop nadat ik voor het eerst oog in oog stond met een GP in Sport uitvoering. Ik viel als een blok voor z’n ’Maserati neus’, (standaard) 17 inch wielen en z’n mooie interieur. Ik rijd nu 2 maanden rond in mijn zwarte GP met skydome, en ben nog steeds tot over m’n oren....

Ik vind ’m erg goed rijden, met een strakke wegligging, en een ASR/ESP die gelukkig niet te vroeg ingrijpt. Z’n (1,4 16V) motor is wel iets aan de bescheiden kant, en z’n onderstel verdient eigenlijk meer. Ik ben ook zeer te spreken over de instel mogelijkheden van het (heerlijke) stuur en de (ook heerlijke) bestuurders stoel. Zelfs met m’n 1,90 is het mogelijk om laag in de auto te zitten, met het stuur lekker ver naar mij toegetrokken.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat dat dan ook het enige positieve punt is wat betreft z’n ergonomie. Zo’n beetje alle knoppen zitten ofwel te ver weg (bijv. raam bediening) of liggen verborgen achter het stuur (mistlampen, menu, etc.). Ach, typisch Italiaans, zolang het maar mooi is, en ik geef ze groot gelijk. In dezelfde categorie valt waarschijnlijk ook het feit dat er geen handgreep zit op de achterklep. Deze is alleen van binnen of met de afstandsbediening op de sleutel te openen. Wat betreft dat laatste gebeurt het me nog wel eens dat ik de achterklep open als ik de auto start, omdat ik per ongeluk het knopje indruk. Reuze irritant (maar geen haar op m’n hoofd die daarom z’n mooie kontje wil verstieren met een handgreep!)!

Verder vind ik de GP goed doordacht. Vooral dat ie (2 sec.) niet achteruitrolt op een helling, en dat ie een tijdje na het ruitensproeien automatisch nog een keer de ruiten wist, vind ik erg handig.

Ik kreeg de auto afgelevert met een defekte gaskabel, waardoor de motor inhiel bij acceleratie. Deze is vervangen (onder garantie)