Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 16v 90 Sport (2007)
Uitvoering | Grande Punto 1.3 Multijet 16v 90 Sport |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Sportief??
Ik rijd nu bijna twee jaar in mijn Grande Punto, het is een lease-auto die ik uit de poule heb moeten kiezen en zou niet mijn eerste keus zijn geweest als ik helemaal zelf had mogen kiezen. Maar ik moet zeggen, ondanks dat hetn iet mijn eerste keus is valt het me niet tegen!
Het is een 1.3 diesel in de sport uitvoering en dat bijt elkaar een beetje. Het uiterlijk is schitterend, mooie 17 inch velgen, spoilertje, dorpel verbreders, maar de prestaties die de 1.3 levert zijn niet echt super sportief. Je kan prima meekomen met het verkeer en een stoplicht sprintje win je ook ngo wel als de ander niet oplet, maar het houdt niet over.
Comfort
Zoals gezegt, het betreft een sport uitvoering op 17 inch wielen en dat voel je! Oneffenheden worden allemaal doorgegeven, maar dat heeft ook wel wat, je voelt dat je rijdt. Onplezierig wordt het trouwens niet, een vakantierit van 1500 km is prima vol te houden, dit mede dankzij de 6de versnelling waarin je prima je snelweg kilometers kan maken.
Prestaties
De 1.3 is niet een super snelle motor, maar komt prima mee, een beetje extra gas bij het wegrijden en hij komt lekker vlot van zijn plaats, ook in de tweede en derde versnelling trekt hij lekker door. Daarna is het dan wel een beetje op trouwens.
Op bochtige weggetjes is de Punto prima in zijn element, heerlijk gooien en smijten, ik ben eigenlijk nog nooit tegen de limieten van grip of controle aangelopen terwijl ik niet echt heel rustig de bochten neem.
Gebruiksgemak
Het is een 3-deurs en dat is jammer. De portieren zijn te lang om op krappe parkeerplekken goed uit te kunnen stappen, als je de mogelijkheid heb zou ik altijd voor een 5 deurs gaan.
De opbergruimte binnenin is gemiddeld, de portiervakken zijn aan de kleine kant, maar het dashboard biedt voldoende opbergplek. De kofferbak zou ik niet groot noemen, maar voldoet voor wat tassen. We zijn in deze auto met z'n vieren op wintersport geweest en met een dakkoffer ging alle bagage makkelijke mee.
Betrouwbaarheid en kosten
Over onderhoudskosten hoef ik mij als lease rijder niet echt zorgen te maken, maar volgens mij vallen de kosten alleszinds mee. Wat een flinke kostenpost is geweest zijn vier nieuwe velgen, door de platte banden en jaren lang over oneffenheden rijden waren de randen flink beschadigd.
Mijn verbruik is ongeveer 1 op 18