Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 16v 90 Dynamic (2006)
| Uitvoering | Grande Punto 1.3 Multijet 16v 90 Dynamic |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Voor alle duidelijkheid gaat het hier over een 75 pk-versie. Die kon ik niet aanvinken op de website. Ik veronderstel dat dit komt omdat die in België verkrijgbaar is en in Nederland niet.
Aangezien ik een subsidie kreeg van mijn moeder, kon ik de wagen kiezen, maar had ik geen inspraak in opties of motorkeuze. Het is dus de Dynamic-versie geworden met een 1.3 MJet diesel van 75 pk in een zwarte kleur. De auto rijdt fantastisch. Het verbaasde mij vooral hoe degelijk de wagen zowel van binnen en van buiten oogt voor een Italiaanse wagen. De stoelen zitten echt goed en je zit stevig vast. Als je dus een bocht pakt vlieg je er niet uit. De auto heeft ook een aantal “snufjes” zoals “Follow-Me-Home”-verlichting, “Speed Limiter” en de intervalstand van de ruitenwissers past zich aan met de snelheid (niet hetzelfde als de optionele regensensor). Ook viel mij op dat de ruitenwissers van een nieuw type zijn van Bosch.
De wegligging is heel correct en voorspelbaar. Zowel korte bochten als lange ritten zijn heel aangenaam. Minpuntje is misschien de kracht van de motor. Alhoewel het mij verbaasde hoe 75 pk zo zijn best kan doen. Vinnig genoeg voor stadsverkeer en minder voor lange afstanden. Vanaf dat je de autosnelweg opgaat merk je wel dat accelereren boven de 100 km/u wat tegen valt. Verbruik valt goed mee, maar kan beter (6l per 100 km). Ik rijd ook wel pittig. Maar volgens de garage zou dit nog dalen van zodra de wagen op synthetische olie rijdt (op 10000 km).
Er zijn ook minpuntjes. Maar allemaal details. Om het koffer van buiten te openen moet je uw handen vuil maken aangezien er geen handgreep is. De laaddrempel is vrij hoog, dus je moet goed oppassen dat je geen krassen op de lak maakt bij het inladen van de koffer. Het zicht naar achteren is wat beperkt. Het zijn kleine ruiten achteraan en het went nog altijd niet goed bij het parkeren. Vooral ook omdat de auto groter is dan hij rijdt. In het handschoenkastje is er geen verlichting, wel handig als je in het donker iets moet zoeken. Opbergvakken zijn er trouwens over het algemeen tekort. Ook is er geen verlichte make-up spiegel (zelfs niet voor passagier). Tegen het plafond zijn twee knoppen bevestigd voor de binnenverlichting met dezelfde functie. Heb het nut nog niet goed begrepen. Maar het vervelendste is de hendel van de richtingaanwijzers. Als ik naar rechts pink, springt die soms niet af en als die afspringt, gaat de hendel eventjes te diep zodat de wagen een keer naar de andere kant pinkt. Momenteel heeft mijn vader als vervangwagen voor zijn Lancia Phedra een Fiat Doblo en die heeft ook lastige richtingaanwijzers. Is dit dan een algemeen probleem van Fiat?
Ik ben trouwens ook heel tevreden van de garage. Ik word altijd direct en onmiddellijk geholpen. Ik ben dus een zeer tevreden Fiat-rijder.
- Letters van de voorste nummerplaat kwamen eraf toen ik de wagen voor de eerste keer kuiste. Dit is ondertussen verholpen door mijn garage.
- De manuele airco blaast geen koude lucht meer op de hoogste stand van de aanjager. Over het algemeen ben ik niet zo tevreden over de airco. Misschien is dit kwestie van afstelling. Hiervoor moet ik nog langs de garage passeren.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Klokje Rond: Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet (2007) - 356.512 km

Klokje Rond: Fiat Grande Punto

Test: Fiat Grande Punto 1.4 16v T-Jet Sport (2007)

Vergelijkende Test: Fiat Grande Punto - Opel Corsa - Toyota Yaris